Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ο εορτασμός στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που καθόρισε το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εκδήλωση που παρουσίασαν μαθητές της Γ’ τάξης και αποσκοπούσε στην ενθάρρυνση της γλωσσομάθειας.
Οι καθηγήτριες των ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών) και οι  συμμετέχοντες μαθητές γνωστοποίησαν στους παρευρισκόμενους πληροφορίες για τις γλώσσες του κόσμου και της Ευρώπης. Παρουσίασαν αποφθέγματα αρχαίων και σύγχρονων φιλοσόφων καθώς και προσωπικοτήτων στα Αρχαία Ελληνικά, Νέα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, καθώς ποιήματα και τραγούδια στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου, η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης, 
Ελισάβετ Μερκούρη και η Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας, Σοφία Κίτσου. Άφησε, όμως και θετικές εντυπώσεις αφού ενέπνευσε, δίνοντας ερεθίσματα στους μαθητές για την ανάγκη εκμάθησης μιας γλώσσας ή να αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση για τις υπάρχουσες γλωσσικές τους δεξιότητες.
Τον συντονισμό είχαν οι καθηγήτριες: Δήμητρα Αλεξίου (Γερμανικά), Αγγελική Καραβίδα (Γαλλικά) και Μαργιέττα Στρουμπή (Αγγλικά). 
Οι τρεις γλώσσες που διδάσκονται στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά) ενημερωτικά είναι οι πλέον διαδεδομένες στην Ευρώπη ως γλώσσες πέραν της μητρικής.
Περισσότερες φωτογραφίες βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου