Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα κατασκευή!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ

Με την καινούργια του φορεσιά περιμένει τους μαθητές το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, την Δευτέρα στις 8:15! Οι φρεσκοβαμμένες αίθουσες και εξωτερικοί χώροι, οι πλήρως ανακαινισθείσες μαθητικές (αγοριών και κοριτσιών) τουαλέτες ενώ σε ανακαίνιση βρίσκεται το Χημείο, τονίζουν την νέα αρχή στην νέα τάξη φοίτησης των μαθητών!
Φέτος στο σχολείο προστέθηκε και κάτι άλλο σημαντικό…
Κοιτάζοντας από το προαύλιο δεξιά, δίπλα από το κλιμακοστάσιο, ένα νέο κτίσμα έχει υψωθεί. Εντυπωσιάζει με τις διαστάσεις του, διότι το ύψος του φτάνει στην οροφή του σχολικού κτιρίου και το εμβαδόν του να είναι 2. Ένα νέο στενόμακρο κτίσμα χωρίς παράθυρα! Μία πόρτα υπάρχει από την πίσω πλευρά καθώς και από μία στο ύψος του κάθε ορόφου . 
Το 3ο Γυμνάσιο απέκτησε ανελκυστήρα (ανσασέρ)! Αναγκαίος εκσυγχρονισμός ως λειτουργική ανάγκη, ως σεβασμός, για όσους βρίσκονται σε κινητικούς περιορισμούς.
Ευαισθησία που δεν προβλεπόταν στην Ελλάδα του 1972, όταν σχεδιάστηκε το σχολείο, ούτε το 1975 που ολοκληρώθηκε η κατασκευή ή τα επόμενα χρόνια.
Δεκαετίες οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων ζητούσαν από τον ΟΣΚ και το δήμο να κατασκευαστεί ανελκυστήρας. Προφασιζόμενοι δυσεπίλυτα γραφειοκρατικά εμπόδια και δυσκολίες το έργο το έγραφαν ή καλύτερα το  παρέπεμπαν στις ελληνικές καλένδες… Έργο, δηλαδή, που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!
Να που δημιουργήθηκε, 48 χρόνια μετά το κτίσιμο του σχολείου! Ο δήμος Γλυφάδας, η σημερινή διοίκηση, είχε πλέον την θέληση και αντιμετώπισε όλα τα ανασταλτικά εμπόδια και το υλοποίησε!!! 
Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν 30 Ιουνίου και το έργο βρίσκεται στα τελειώματά του, αλλά η προεργασία, η  δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία, άρχισε τον Μάρτιο. Ελάχιστες εργασίες υπολείπονται για την ολοκλήρωσή του. Ακολουθεί ό έλεγχος καταλληλότητας από την αρμόδια αρχή και προβλέπεται, διασταυρωμένα, εντός του 2023 να λειτουργήσει!
Στην υλοποίηση του έργου πρέπει να μνημονευτεί ο συντονισμός ενεργειών διοίκησης σχολείου, σχολικής επιτροπής, τεχνικής υπηρεσίας και διοίκησης δήμου.
Πατήστε ΕΔΩ να δείτε εικονογραφημένα την πορεία εξέλιξης του σημαντικού έργου που επιτρέπει την πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας σε όσους έχουν κινητικό πρόβλημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου