Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

Στο πάρκο "Σταύρος Νιάρχος"

ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ 

Το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος επισκέφτηκαν οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου. Η μέρα ήταν ηλιόλουστη, ιδανική για την εκδρομή, μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και την ψυχρολουσία των βαθμών του πρώτου τετραμήνου.
Στο πάρκο των 210 στρεμμάτων του ιδρύματος, που αποτελεί ανάσα πρασίνου, οι μαθητές είχαν πληθώρα δραστηριοτήτων να ασχοληθούν. Περπατήσανε στον κήπο με την ποικίλη χλωρίδα, λύσανε τον «λαβύρινθο», παίξανε επιδαπέδιο σκάκι και περιεργάστηκαν τα πρωτότυπα μουσικά όργανα. Απολαύσανε τον χορό του νερού με την συνοδεία κλασσικής μουσικής και επισκεφθήκανε την Εθνική Βιβλιοθήκη, με την παρουσία καθηγητή, για να  απολαύσουν την έκθεση με ζωγραφικά και χαρακτικά έργα του εικαστικού δημιουργού Μάρκου Καμπάνη. Τέλος, ανεβήκανε τα σκαλοπάτια και φτάσανε στο υψηλότερο σημείο του χώρου, το αίθριο, και απολαύσανε τη θέα της πόλης εν αρμονία με τη θάλασσα.
Ήταν μία μέρα ανάπαυσης, εκτόνωσης κατά την οποία ξεφύγανε από την καθημερινότητα και ανακτήσανε δυνάμεις για το δεύτερο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς.

ΖΗΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η φωτοειδησεογραφία του περιπάτου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου