Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Έκθεση για τον Γιάννη Τσαρούχη

 «Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής»
 
Έκθεση έργων του καταξιωμένου ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη με τίτλο «Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής» διοργανώνει το ομώνυμο Ίδρυμα. Πρόκειται για αντιπροσωπευτικά, αγαπημένα δημιουργήματά του από διαφορετικές εποχές.
Οι οκτώ θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί εκτίθεται ξεχωριστά. Πρόκειται για: Τοπία, Σπίτια, Στολές και Φορεσιές, Πορτρέτα, Θρησκευτικά, Μυθολογικά, Άνθρωποι με φτερά και τέλος Νεκρές Φύσεις.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιμελητικής προσέγγισης αποτελεί η πρώτη ενότητα όπου αναδεικνύονται τα στοιχεία τα οποία καθόρισαν τη σχέση του ζωγράφου με τη φύση για τη μελέτη των χρωμάτων. Υπάρχουν έργα που τα ζωγράφισε εκ του φυσικού• στα φανταστικά τοπία, τα μυθολογικά, τα θρησκευτικά και τα σκηνικά εντάσσει στοιχεία από αυτή την έρευνα. Ο επισκέπτης λοιπόν, βλέπει στο θέμα «Τοπία» το έργο «Ανατολή από το λιμάνι της Χίου», έργο εκ του φυσικού, και δίπλα σκηνικά, όπως οι «Βάκχες», και φανταστικά τοπία («Νέος κοιμισμένος δίπλα στη θάλασσα») με ουρανούς εμπνευσμένους από εκείνους του παραπάνω έργου.
Η έκθεση στεγάζεται στην οικία του Γιάννη Τσαρούχη (Πλουτάρχου 28, Μαρούσι), έδρα του Ιδρύματος που φέρει το όνομα του, με καταληκτική ημερομηνία την 21η Απριλίου. Λειτουργεί τις καθημερινές 09:00 - 15:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00 - 16:00, με ελεύθερη είσοδο. 
Την έκθεση επιμελήθηκε η Νίκη Γρυπάρη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Γιάννη Τσαρούχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου