Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Holly Black [Χόλι Μπλακ]

Ο ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Ένα υπέροχο βιβλίο φαντασίας με μια μικρή δόση του ρομαντικού στοιχείου Στην Φέριλαντ, μία φανταστική χώρα, όπου ζουν κάθε λογικής μαγικά πλάσματα και όντα, όπως ξωτικά, νεράιδες, καλικάντζαροι, με χαρακτηριστικά διάφορων ζώων.
Ηι πρωταγωνίστρια του βιβλίου, η Τζούντ, αρπάχτηκε βίαια από το σπίτι της, στον κόσμο των ανθρώπων, μαζί με τις αδερφές της Ταρίν και Βιβιέν, από τον στρατηγό αυτής της μυθικής χώρας, που ισχυρίζεται πως είναι ο πραγματικός πατέρας της μεγαλύτερες αδελφής Βιβιέν.
 Δέκα χρόνια μετά οι δίδυμες Τζούντ και Ταρίν έχουν πια προσαρμοστεί στον κόσμο αυτό, αντίθετα από τη μεγαλύτερη αδερφή τους. Παρόλα αυτά, όσα μέτρα προστασίας και αν πάρουν τα κορίτσια, η Φέριλαντ παραμένει  τόσο επικίνδυνη και αφιλόξενη όσο και οι κάτοικοι της.
Όταν ο στρατηγός όταν συμμαχεί με τους εχθρούς για να πάρουν το θρόνο από το διάδοχο η Τζουντ θα πρέπει να συνεργαστεί με αυτόν που μισεί περισσότερο στον κόσμο, μιας και ο μόνος άνθρωπος που πίστευε ότι θα είναι για πάντα μαζί της την πρόδωσε. Μαζί θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τα σχέδια του πλέον πατέρα της.
Σ αυτό το μυθιστόρημα δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος πόλεμος μεταξύ καλού και κακού, ούτε το κλασικό σώσιμο του κόσμου. Η ιστορία της είναι φτιαγμένη γύρω από ψέματα, απάτες, προδοσίες, επιβίωσης και πλεκτάνες. Η Τζουντ δεν είναι η κλασική ηρωίδα που θα σώσει τον κόσμο για το κοινό καλό. Είναι πονηρή, γενναία και με δίψα για εξουσία. Είναι φιλόδοξη και δεν απολογείται για τις πράξεις και τις απαιτήσεις της. Παρόλα αυτά καταφέρει να παραμένει συμπαθητική και εμβληματική.
Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο από την τριλογία της σειράς, Η γενιά του Ανέμου,και καταφέρνει να σου τραβήξει το ενδιαφέρον από την πρώτη πρόταση και να σε καθηλώσει μέχρι την τελευταία. 
[Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, σελίδες 456, έτος έκδοσης 2022, μετάφραση: Μαρία Μπανούση, ξενόγλωσσος τίτλος: The cruel prince].

ΕΙΡΗΝΗ ΚΕΦΑΛΗ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' τάξης  της καθηγήτριας Νίκης Κυριαζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου