Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ιούλιος Βερν (Jules Verne)

 Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ

Αναφέρεται σε ένα πλούσιο και εκκεντρικό τζέντλεμαν που ονομάζεται Φιλέας Φονγκ. Αυτός μαζί με τους συμπαίκτες του στη Λέσχη όπου έπαιζαν και συζητούσαν για διάφορα θέματα, στάθηκαν σε ένα έγκλημα που είχε γίνει την προηγούμενη μέρα στην Τράπεζα της Αγγλίας. Αυτός ο ληστής έκλεψε από την τράπεζα 55.000 στερλίνες. Σύμφωνα με τα νέα πρέπει να είχε ταξιδέψει αρκετά μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Όποιος κατάφερνε και τον έβρισκε θα κέρδιζε 2.000 στερλίνες.
Έτσι ο Φιλέας Φονγκ μ’ ένα γρήγορο υπολογισμό βρήκε πως για να ταξιδέψει κάποιος όλο τον κόσμο χρειαζόταν 80 μέρες. Κάπως έτσι έβαλε ένα στοίχημα, για να αποδείξει στους συμπαίκτες του ότι ισχύει, να κάνει εκείνος αυτό ταξίδι. Έτσι μαζί με τον υπηρέτη του Πασπαρτού το ίδιο βράδυ ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι. Επισκέφτηκε πολλές και διαφορετικές χώρες και γνώρισε πολλά άτομα. Βρήκε το ληστή και τον φυλάκισε και κέρδισε το στοίχημα παρ’ όλες τις δυσκολίες που συνάντησε. Τέλος γνώρισε μία πολύ όμορφη Ινδή πριγκίπισσα, την Αούντι, την οποία και παντρεύτηκε.
 Μυθιστόρημα συναρπαστικό και περιπετειώδες!  Εξαιρετικό, που σου μαθαίνει ότι πρέπει να υπερασπίζεσαι τον άλλον όπως να ‘ναι και να πιστεύεις στις δυνατότητές σου.
[Κυκλοφορεί από πολλούς εκδοτικούς οίκους, ξενόγλωσσος τίτλος: Le tour du monde en 80 jours].

 ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 


ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' τάξης  της καθηγήτριας Νίκης Κυριαζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου