Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΟΝΤΟ




 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ


Στο τελευταίο μάθημα της δημοσιογραφίας πριν τη διακοπή των σχολικών μαθημάτων για τις Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες διακοπές οι μαθητές γνώρισαν τον  κύριο Βασίλη Κοντό και μπήκαν μέσα στον κόσμο της φωτογραφίας.


 Ο κ .Κοντός ήταν 23 χρόνια καθηγητής φυσικής αγωγής στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και τα τελευταία χρόνια, κατείχε και τη θέση του υποδιευθυντή. Λάτρης της φωτογραφικής τέχνης την οποία καλλιέργησε αδιάλειπτα από φοιτητής, φτάνοντας σε υψηλό βαθμό γνώσης, τεχνικής και αισθητικής της φωτογραφίας.
 Το μάθημα άρχισε με  γενική αναφορά στην φωτογραφία που όλοι την παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και αφοσίωση των μαθητών προς τον δάσκαλό τους. Ακολούθησαν με το ίδιο ενδιαφέρον τα θέματα: “Τι είναι φωτογραφία” και “τι είναι φωτογραφική μηχανή”.
Έμαθαν πώς το ανθρώπινο σώμα αντιλαμβάνεται τα χρώματα με την βοήθεια του ήλιου. Στη συνέχεια ο κ. Κοντός παρομοίασε τον εγκέφαλο ενός ανθρώπου με μία φωτογραφική μηχανή επειδή μπορεί να βλέπει καταστάσεις, γεγονότα, χώρους και να τα θυμάται με κάθε λεπτομέρεια.
Εξήγησε τον όρο φωτογραφία. Ανέλυσε το εσωτερικό μιας επαγγελματικής ψηφιακής μηχανής. Καθώς είχε και την φωτογραφική μηχανή μαζί του, έδωσε στα παιδιά την δυνατότητα να την πιάσουν και να την επεξεργαστούν με πιο εντυπωσιακή εμπειρία το κοίταγμα άμεσα από το φακό-zoom της κάμερας.
Στο τέλος  οι μαθητές ρώτησαν τον κ. Κοντό τις απορίες τους για τα  θέματα που παρουσίασε.
Βέβαια, πρέπει να αναφερθεί κι η παρουσία της καθηγήτριας Φωτεινής Μπαλή στο χώρο της δημοσιογραφικής ομάδας η οποία παρακολουθούσε ως μαθήτρια τον κ. Κοντό με μεγάλη αφοσίωση και στην λήξη του μαθήματος έδειχνε και αυτή ενθουσιασμένη.
Το μάθημα με τον κ. Κοντό δεν τελείωσε! Οι επισκέψεις του θα συνεχιστούν και μετά την περίοδο των σχολικών διακοπών. Όλοι οι μαθητές τον περιμένουν με χαρά κι ανυπομονησία και με περισσότερα θέματα για συζήτηση κι εκμάθηση.

ΕΡΡΙΚΟΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΜΠΙΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΣΑΜΠΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου