Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Οι μαθητές συναντούν τη φυσική...



  ...και η φυσική τους μαγεύει!

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας συμμετείχαν στο τριήμερο συνέδριο φυσικής που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, με θέμα “ Οι μαθητές συναντούν τη φυσική και η φυσική τους μαγεύει”.

Η πρώτη μέρα, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Τιτάνια, περιλάμβανε σειρά ενδιαφερουσών ομιλιών από ανθρώπους καταξιωμένους στο χώρο της φυσικής επιστήμης. Στα διαλείμματα οι επιστήμονες απάντησαν στις απορίες των μαθητών δημιουργώντας  εποικοδομητικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Η δεύτερη μέρα της συνάντησης έγινε στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών, εκεί εκτός από ομιλίες οι μαθητές μπορούσαν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε πειράματα ώστε να ανακαλύψουν ενδιαφέροντα πράγματα μόνοι τους.
Στο ξενοδοχείο Τιτάνια πραγματοποιήθηκε και η τελευταία μέρα του συνεδρίου. Το πρόγραμμα περιείχε πάλι σειρά από ομιλίες αλλά και επίδειξη πειραμάτων από τους ίδιους τους μαθητές. Συμμετείχε και το 3ο Γυμνάσιο του οποίου η ομάδα, που συντόνιζε η καθηγήτρια Αικατερίνη Ρόζη, παρουσίασε σχετικά με τον ηλεκτρισμό και τους τρόπους που μπορούμε να συνδέσουμε λαμπτήρες με μπαταρίες και διακόπτες! Η άρτια επίδειξη πρόσφερε πρόσκληση στα παιδιά του σχολείου για το Μάρτιο να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Επιστήμης των Αθηνών ώστε να παρουσιάσει και εκεί την εργασία τους!
Την ομάδα του 3ου Γυμνασίου αποτελούσαν οι μαθητές: Βασιλείου Δημήτριος, Βεκρή Αικατερίνη, Καραβασίλης Βασίλειος, Λαμπαδίτης  Περικλής, Λεριώτης Στάμος, Φουκανέλης Χρήστος, Κουσίδη Δέσποινα, Μιχαηλίδη Ελένη – Μαρία, Μούτσα Ίση, Μπολάνο Αθανάσιος, Μωραΐτης Εμμανουήλ, Παρλάκογλου Ηλιάνα.
Ήταν μια ωραία και γοητευτική εμπειρία στον κόσμο της φυσικής. Πρόσφερε στους μαθητές την δυνατότητα να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη φυσική μ' ένα διασκεδαστικό τρόπο. Το μόνο αρνητικό της εκδήλωσης  ήταν η έλλειψη οργάνωσης του χρόνου.
 Φουκανέλης Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου