Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΡΓΙΕΣ

Οι διακοπές τελείωσαν αλλά ο Ιανουάριος δεν είναι "μονότονος" μήνας, έχει τις αργίες, τη σχολική γιορτή του και τις αλκυονίδες ημέρες!...
Η προκήρυξη των εκλογών για τις 25 του μήνα φέρνει δύο αργίες. Τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 23 και την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου. Η παραχώρηση αυτή γίνεται για να μπορέσουν τα σχολεία να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα και μετά την ψηφοφορία να μετασχηματιστούν πάλι σε σχολεία. Λόγος παράλληλος, που κλείνουν όλα τα σχολεία ανεξάρτητα αν λειτουργούν ως κέντρα ψηφοφορίας είναι και η ύπαρξη πολλών ετεροδημοτών. Να διευκολυνθούν να πάνε στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα! 
Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, στις 30 του μήνα, δεν λογίζεται πλέον ως αργία, αλλά ως σχολική εορτή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκκλησιασμό και δραστηριότητες, στη συνέχεια, σχετικές με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.
Η βαρυχειμωνιά του Ιανουαρίου έχει και τα διαλείμματά της, είναι οι αλκυονίδες ημέρες. Παιδαγωγικά προσφέρονται για άμεση επαφή με την φύση. Το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας τις εκδρομές του τις έχει ακέραιες, άρα μπορεί να εξαργυρώσει μια ημέρα για περίπατο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου