Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Αλύγιστος (Unbroken)

ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΗ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 Ο "Αλύγιστος" είναι μια ταινία που εστιάζει στην ανθρώπινη δύναμη. Ταυτόχρονα περνάει το μήνυμα ότι πάντα πρέπει να βάζουμε στόχους στη ζωή μας, να ελπίζουμε στα όνειρά μας και να μην αφήνουμε τα εμπόδια της ζωής να μας καταβάλουν.
 Η ταινία σκηνοθετημένη από την Αντζελίνα Τζολί, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Αμερικανού Ολυμπιονίκη Λουίς Ζαμπερίνι, ενός ανθρώπου, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου, μετά από πτώση του αεροσκάφους που επέβαινε ως βομβαρδιστής, πιάνεται αιχμάλωτος του ιαπωνικού στρατεύματος.

Ο  97χρονος Λούι Ζαμπερίνι, πρόσφατα αποθανόντας, λίγες μέρες
πριν την προβολή της ταινίας που αφηγείται την περιπέτειά του
 Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1917, αλλά μεγαλωμένος στην Καλιφόρνια, ο γιος φτωχών Ιταλών μεταναστών Λουίς Ζαμπερίνι, ύστερα από αδιάκοπες προσπάθειες κατάφερε και τερμάτισε όγδοος στην κούρσα 5.000 μέτρων στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Βερολίνο. Η καριέρα του όμως σαν αθλητής διακόπηκε απότομα, απ' την έναρξη του Β' Παγκόσμιου πολέμου, στον οποίο υπηρέτησε ως αεροπόρος στη μάχη του Ειρηνικού. Το 1943 το αεροπλάνο του κατέπεσε στη θάλασσα, στην οποία περιπλανήθηκε πάνω σε μία σωσίβια λέμβο για ενάμιση μήνα.Ύστερα από τις αμέτρητες δυσκολίες της επιβίωσής του, διασώθηκε από τους Ιάπωνες, οι οποίοι τον κράτησαν αιχμάλωτο μέχρι τα τέλη του πολέμου. Ο διεστραμμένος διοικητής Γουατανάμπε με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπος ο Ζαμπερίνι υπόσχεται μεγάλη δραματική συγκίνηση...
 Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε ΕΔΩ.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αντζελίνα Τζολί
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Τζακ Ο' Κόνελ, Ντόναλ Γκλίζον, Γκάρετ Χέντλαντ, Τακαμάσα Ισιχάρα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 137' - Κατάλληλο άνω των 12 ετών. Παραγωγής 2014
ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ: πατήστε ΕΔΩ
ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου