Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

  ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ!...

Συνάντηση με σκοπό την συζήτηση και την διεύρυνση των υπαρχουσών γνώσεων και εμπειριών σε ψυχολογικά, κοινωνικά και δραματικά θέματα που ενδεχωμένως να απασχολήσουν ή απασχολούν παιδιά, πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας. 
Η σύναξη αυτή οργανώθηκε από τους καθηγητές του σχολείου και καλεσμένοι ήταν η υπεύθυνη παιδαγωγικής ευθύνης της Δ' Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αθήνας Ευανθία Μίχου και η κοινωνιολόγος του δήμου Γλυφάδας Εβίτα Ευαγγέλου. Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου μετά την λήξη των μαθημάτων και διήρκεσε μέχρι τις 4:00 το απόγευμα λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσίασε.
Η διεξοδική συζήτηση, οι εμπειρίες που παρουσιάστηκαν και οι ερωτήσεις που τέθηκαν στις δύο ειδικευμένες συμβούλους είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ενισχύθηκε επιπλέον η δυνατότητα και η ικανότητα  των εκπαιδευτικών να αντιμετωπίζουν γεγονότα που δεν είναι συνηθισμένα στην καθημερινότητα του σχολείου. Πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις που μπορούν να υπάρξουν και τότε πρέπει η αντίδραση του εκπαιδευτικού να είναι και άμεση και με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ακόμα και στις πιο εξεζητημένες περιπτώσεις που χρήζουν ειδικό να είναι κατορθωτή η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου