Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Θεατρική Ομάδα 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Η συνεργασία της θεατρικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών απέφερε καρπούς και ήρθε η ώρα της συγκομιδής... Παρουσιάζεται η πρωτοποριακή θεατρική παράσταση: «Εγώ, εσύ, εμείς!», την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 10:00 το πρωί, στην αίθουσα  Aula της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου (Ιλίσια), με ελεύθερη είσοδο.

Το θέμα αφορά τον σχολικό εκφοβισμό, όπου οι μαθητές – ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν με συμβολικό και αλληγορικό τρόπο στην σκηνή. Παρουσιάζουν το πρόβλημα της εποχής, με κινήσεις, ήχους και μεταφορικές εκφράσεις που κρύβουν νοήματα ίσως περίπλοκα και ασαφή. Ο εικαστικός αυτός τρόπος  έλκει τον θεατή να γίνει μέτοχος του έργου με έναν διαφορετικό, ενεργό τρόπο. Να νοιώσει το πρόβλημα ως θύμα και θήτης. 
Ο τρόπος της αυτοσχεδιαστικής θεατρικής έκφρασης των μαθητών είναι προϊόν διδασκαλίας. Αποτέλεσμα της καθοδήγησης των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. 
Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ημερίδας: «Πειραματική Εφαρμογή της Θεατρικής Αγωγής στο Γυμνάσιο», με συνεργαζόμενους φορείς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το  Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, «Δραματουργία, παράσταση, εκπαίδευση»)
Συμμετέχουν οι μαθητές: Νεφέλη Γάγκου, Μαρία Γαζή, Βικτωρία Γιαννοπούλου, Παναγιώτα Δασακλή, Μαριτίνα Καραμαλέγκου, Κατερίνα Μακράκη, Κωνσταντίνα Σαχίν, Μαρία Σιαπατόρη και Μαριάμ Φουντά.
Την καθοδηγητική ομάδα αποτελούσαν οι: Λίνος Αρσενόπουλος, Μαρία Λιανέρη, Θεοδώρα Φλουσκούνη, Βαγγέλης Χαραλαμπίδης, και οι καθηγήτριες του 3ου Γυμνασίου, Ζαφειρία Παπαδημητρίου και Αικατερίνη Μαρία Ρόζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου