Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Άμεση εκπαιδευτική γνωριμία

Εργασιακό περιβάλλον Vodafone

Το πρόγραμμα «Στη Σκιά ενός Στελέχους» (Job Shadow) αποτελεί μία εκπαιδευτική δραστηριότητα που απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές των τμημάτων Γ2 και Γ3, του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, στην διάρκεια τρίωρης επίσκεψης γνώρισαν το εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης Vodafone.

 Οι  μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή με στελέχη της εταιρίας με σκοπό να γίνουν κοινωνοί της επαγγελματικής λειτουργίας των εργαζομένων που  κατέχουν υψηλή βασική θέση επιχείρηση. Τα στελέχη της εταιρίας αναφέρθηκαν στη δομή της επιχείρησης και τους γνώρισαν τα τμήματα που υπάρχουν, τον τρόπο λειτουργίας τους και το ρόλο που παίζουν το καθένα ξεχωριστά για το προϊόν ή την παροχή υπηρεσιών της εταιρίας. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις της εταιρίας, και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με συζήτηση όπου οι μαθητές διατύπωσαν  ερωτήσεις και απορίες.
Στελέχη της επιχείρησης διηγήθηκαν  τις προσωπικές τους εμπειρίες από τον επιχειρηματικό χώρο και συχνά αναφέρθηκαν στις σπουδές τους, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά στις επιλογές που πρέπει να κάνουν αργότερα για να επιλέξουν κατεύθυνση και επάγγελμα. Συνεπώς, το πρόγραμμα λειτούργησε  σε μεγάλο βαθμό και ως   Επαγγελματικός Προσανατολισμός έχοντας σαν βασικό σκοπό οι μαθητές να διερευνήσουν ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας και ταυτόχρονα να αξιολογήσουν δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στην αγορά εργασίας.


ΦΩΤΟΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου