Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ  ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας που έλαβαν μέρος στον απαιτητικό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής τα πήγαν καλά! Διακρίθηκαν τρεις μαθητές, συνεχίζοντας την παράδοση των επιτυχημένων συμμετοχών του σχολείου.

Τα παιδιά συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Αριστοτέλης» που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την
Επιστήμη και την Εκπαίδευση και το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Στους 231 πρωτεύσαντες της Γ’ Γυμνασίου η μαθήτρια Δασακλή Παναγιώτα έλαβε 3ο Βραβείο  Αριστείας. Στους 636 πρωτεύσαντες της Β΄ Γυμνασίου Εύφημο μνεία για την επίδοσή της έλαβε η μαθήτρια  Πολίτου Ελένη, η οποία είχε διακριθεί και στον περσινό διαγωνισμό λαμβάνοντας το 2ο βραβείο Αριστείας. Στους 787 πρωτεύσαντες της Α΄ Γυμνασίου έλαβε Εύφημο μνεία για την επίδοσή του ο μαθητής Γκρόζος Απόστολος
Τα βραβεία είναι σημαντικά αφού από τους πρωτεύσαντες βραβεύονται -σύμφωνα με το πρότυπο βράβευσης των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής- με 1ο, 2ο, 3ο βραβείο και εύφημο μνεία.
Η συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν και ερωτήσεις πειραματισμού, που ακολουθούνται και στις διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου