Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου

ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Οι μαθητές που φοιτούν στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου η εγγραφή τους στο Γενικό (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) γίνεται ηλεκτρονικά, με καταληκτική ημερομηνία την 17η Ιουνίου και ώρα 00:00.

Οι κηδεμόνες των μαθητών, διότι είναι ανήλικοι, μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://e-eggrafes.minedu.gov.gr υποβάλλουν την Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής  συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς της ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool. 
Στην εφαρμογή e-eggrafes υπάρχει η δυνατότητα  ενημέρωσης για τις τάξεις, τα μαθήματα επιλογής, τις ομάδες προσανατολισμού των ΓΕ.Λ., τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ.
Κατά την υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης καταχωρίζονται  στοιχεία που σχετίζονται με τον μαθητή και την επιλογή του σχολείου. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ο  Αριθμός Μητρώου του μαθητή ο οποίος αναγράφεται στον έλεγχο προόδου Α' τετραμήνου που έχει δοθεί ή του Β' τετραμήνου που πρόκειται να δοθεί.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (πατήστε ΕΔΩ)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου