Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Από τη θεωρία στην πράξη

Θερινό μαθητικό πρόγραμμα  του ΜΙΤ στην Ελλάδα 

Πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίου του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος Massachusetts Institute of Technology (MIT)  πρόκειται να διεξαχθεί από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, στην Ελλάδα. Σκοπός του προγράμματος είναι να καλλιεργηθούν ανεξάρτητοι και εξερευνητικοί μαθητές, με κριτική ικανότητα και δημιουργικότητα, και ως ενεργοί νέοι ενήλικες που να αναζητούν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου μας.

Οι μαθητές διδάσκονται στα αγγλικά με την «μέθοδο ΜΙΤ» με μια αλληλεπιδραστική και ολοκληρωμένη μαθησιακή προσέγγιση, χρησιμοποιώντας περιεχόμενο και υλικά που αναπτύχθηκαν από το MIT και προσαρμόστηκαν για το Mathisi STEM Camp στην Ελλάδα. Συνδυάζονται με σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους η θεωρία και οι δεξιότητες που οφείλει να αναπτύσσει στους μαθητές το σχολείο.
Το θερινό πρόγραμμα STEM έρχεται στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμός «Μάθηση Πρωτοβουλία», σε συνεργασία με τη Σχολή Μωραΐτη και το MIT Abdul Latif Jameel World Education Lab (J-WEL). Οι  διδάσκοντες είναι ειδικευμένοι φοιτητές-εκπαιδευτές του MIT και Έλληνες εκπαιδευτικοί.
Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στους τομείς της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών. Να χρησιμοποιήσουν, στη συνέχεια, όσα έμαθαν για να αναπτύξουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος, ενδεικτικά, οι μαθητές επιλέγουν από έξι ενότητες, μέσα από τις οποίες θα εισαχθεί η πρακτική εμπειρία μάθησης στη φυσική, τη βιολογία, τη χημεία, την ηλεκτρονική, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες προγραμματισμού και χρήσης εργαλείων. 
Το πρόγραμμα έχει  80 θέσεις για μαθητές, ενώ μπορούν να το παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί. Τα δίδακτρα κοστίζουν 650€, αλλά δίνονται και υποτροφίες με οικονομικά κριτήρια.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα www.mathisi.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου