Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΗΧΟΡΑΜΑ

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

Καλλιτεχνική απόδοση του Ερωτόκριτου, του Βιτσέντζου Κορνάρου, με απαγγελίες, τραγούδια, μουσική και χορό, παρουσιάζεται την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 7:00 το απόγευμα, στο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατ. Ρωμυλίας 123). Την εκδήλωση επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Οργανισμός ARTHINA και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Γλυφάδας.

 Συμμετέχοντας στο «Ετος Ερωτόκριτου» η Ομάδα Βιβλίου του “arthina” επεξεργάστηκε το  θαυμάσιο ποίημα της Κρητικής Αναγέννησης του Βιτσέντζου Κορνάρου. Καρπός της εργασίας είναι η έκδοση «Ερωτόκριτος» και η καλλιτεχνική απόδοση του ποιήματος, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαΐδη και μουσική επιμέλεια του Παύλου Δασκαλάκη.
Aπαγγείλουν οι ηθοποιοί Γιάννης Νικολαΐδης και Φωτεινή Φιλοσόφου. Παίξουν οι μουσικοί: Παύλος Δασκαλάκης: Βιολόλυρα, Θιαμπόλι, Τραγούδι, Μαρία Γαλάνη: Κρουστά, Τραγούδι, Γιώργος Δασκαλάκης:  Βιολί, Ελένη Δασκαλάκη:  Κανονάκι και Σταύρος Σουλακιώτης: Λαούτο.
Συμμετέχει η Μεικτή Χορωδια «ΑΡΟΛΙΘΟΣ»  του Συλλόγου Κρητών Αγίου Δημητρίου, καθώς και το χορευτικό της Ένωσης  Κρητών Γλυφάδας.
Η καλλιτεχνική επιμέλεια, η  επιλογή αποσπασμάτων του ποιήματος και η ηχογραφημένη αφήγηση είναι του Μιχαήλ Αγγελάκης.
Ο Πολιτιστικός Οργανισμός ARTHINA δημιουργήθηκε από πολίτες που τους συνδέει η ανάγκη προσφοράς πολιτισμού, αντιτιθέμενη στην ευτέλεια, την υποκουλτούρα, στον εκπεσμό των αξιών. Είναι ένας τόπος τέχνης, ένα τοπίο πολιτισμού, πού προσφέρει ευκαιρίες και χώρο προβληματισμού και επικοινωνίας μέσα απὸ τους θεσμοὺς του «Φιλολογικού Καφενείου», της «Ομάδας Βιβλίου», αλλά και εκδηλώσεων τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου