Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ημέρα Παιδείας

Μνήμη Τριών Ιεραρχών 

Ο εορτασμός της ημέρας της Παιδείας και των Τριών Ιεραρχών ξεκίνησε με εκκλησιασμό στον ιερό ναό του Αγίου Τρύφωνα. Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας ήλθαν στη σύναξη του ναού να ζήσουν αληθινά  και αυθεντικά την μνήμη των Πατέρων της Παιδείας μαζί με φίλους και συμμαθητές.

Την γνωριμία με τους αγίους Ιώαννη Χρυσόστομο, Μέγα Βασίλειο και Γρηγόριο Θεολόγο στο σχολείο συντόνισε η καθηγήτρια Ασπασία Αμβράζη. Με κείμενο που διάβασαν οι μαθητές στην τάξη, αλλά και με διαδραστική παρουσίαση τα παιδιά κατανόησαν γιατί οι Τρεις Ιεράρχες συνεορτάζονται με την γιορτή της Παιδείας.
Είναι αυτοί που σύνδεσαν την πνευματική καλλιέργεια και το ανθρώπινο ιδεώδες που ανέδειξε η αρχαία Ελλάδα με την αγάπη, την ταπεινοφροσύνη και την αρετή της Ορθοδοξίας. Δίδαξαν ότι η πίστη και τα έργα έχουν ίση αξία χωρίς σε κανένα από αυτά να δίνεται προβάδισμα. Αναφέρθηκαν σε ένα νέο τρόπο ζωής, δυσκολότερο, για μια νέα κοινωνία δίκαιη, ανθρώπινη, χριστιανική.
Η μέρα ολοκληρώθηκε με την κοπή της βασιλόπιτας. Η γλυκιά στιγμή που έκανε τους μαθητές χαρούμενους αλλά και αισιόδοξους για το φλουρί. Ο Σύλλογος γονέων πρόσφερε  μία  βασιλόπιτα για κάθε τμήμα καθώς και το συνοδευτικό δώρο. Οι μαθητές με αλφαβητική σειρά λάμβαναν το κομμάτι τους από τον καθηγητή της τάξης. Ο  τυχερός που έβρισκε το φλουρί, εκτός από την χαρά λάμβανε και ένα ζευγάρι ασύρματα ακουστικά.
Και του χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου