Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Από την Γεωργία Βαμβακερού

Μυστικά για μια επιτυχημένη συνέντευξη

Πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση ανάμεσα στην καταξιωμένη δημοσιογράφο Κυρία Γεωργία Βαμβακερού και τα παιδιά της δημοσιογραφικής ομάδας του 3ου γυμνασίου Γλυφάδας. Πρωταρχικός στόχος ήταν να μάθουν τα «μυστικά» της συνέντευξης, να μυηθούν οι μαθητές στις τεχνικές που οδηγούν σε μια επιτυχημένη συνέντευξη. 

Προκειμένου να το πετύχει αυτό, βασίστηκε στην πολυετή της πείρα χρησιμοποιώντας παραδείγματα που προέρχονταν από δικές της σημαντικές συνεντεύξεις. Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επικοινωνία ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον συνεντευξιαζόμενο, για να υπάρξει μια εποικοδομητική συζήτηση. Πρόσθεσε πως βασική προϋπόθεση είναι η δημιουργία κατάλληλου κλίματος, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένα στοιχεία που οφείλει να προσέχει ένας δημοσιογράφος όπως τον τόνο της φωνής, τον τρόπο ομιλίας, την στάση του σώματος. Συνέχισε λέγοντας πως εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος προσέγγισης πριν την έναρξη της συνέντευξης καθώς επίσης ο χώρος και ο χρόνος που πρέπει να δίνονται στον συνεντευξιαζόμενο κατά την διάρκεια της συνέντευξης. 
Η κυρία Βαμβακερού γεννήθηκε στη Γλυφάδα, σπούδασε Δημοσιογραφία, εργάστηκε στο ραδιόφωνο, την Κρατική Τηλεόραση, σε εφημερίδες και περιοδικά. Διετέλεσε υπεύθυνη σε γραφεία  Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων σε δημόσιους φορείς και  σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ήταν συνεκδότης και Διευθύντρια Σύνταξης του ενδιαφέροντος περιοδικού Glyfada Free Press. Είναι Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Γλυφάδας.
Η κυρία Βαμβακερού με αμεσότητα στην επικοινωνία, θετική ενέργεια και αστείρευτο χιούμορ κατάφερε να μεταφέρει τις γνώσεις της στους μαθητές με τον καλύτερο τρόπο. Καθ’ όλη την διάρκεια της συνάντησης τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δήμητρα Γιαννακοπούλου, Κωστής Σαρμπάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου