Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Δωρεάν Οικιακοί κομποστοποιητές

Μετατρέποντας οργανικά υλικά σε φυσικό λίπασμα

Οικιακούς  κομποστοποιητές και κάδους συλλογής οργανικών υλικών, χορηγεί δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης. Η κομποστοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υπολείμματα, μέσω της αποσύνθεσής τους, σε μια πλούσια ουσία, το κομπόστ, που είναι ένα εδαφοβελτιωτικό και φυσικό λίπασμα, πολύτιμο για κάθε κήπο.

Τα οργανικά υλικά που δέχονται, είναι: υπολείμματα και φλούδες φρούτων και λαχανικών, τσόφλια αυγών, χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, υπολείμματα καφέ και φίλτρων, στάχτη, κλαδέματα σε μικρό μέγεθος, γκαζόν κ.ά. τα οποία με φυσικό τρόπο μετατρέπονται σε φυσικό λίπασμα. 
Σε πρώτη φάση, διανέμονται δωρεάν 200 κομποστοποιητές κήπου και 500 οικιακοί κάδοι συλλογής οργανικών υλικών, μαζί με αναλυτικές οδηγίες χρήσης. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στο FixMyCity ή τηλεφωνικά στο πενταψήφιο 15464. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σύντομα θα ακολουθήσει και νέος κύκλος διανομής του ειδικού εξοπλισμού. 
Ο εξοπλισμός αυτός παραδίδεται στα νοικοκυριά της πόλης μας χωρίς οικονομική επιβάρυνση διότι ο δήμος εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου