Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (30)

Υahoo, Youtube, ZIP (.zip) 

Το Αλφαβητάριο του διαδικτύου (Λ' μέρος) είναι ένα λεξικό το οποίο εξηγεί τους όρους που χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο. Πρόκειται για περιγραφή διαδικτυακών διαδικασιών που παράλληλα επεκτείνουν την κατανόησή τους. Είναι ταξινομημένες με το λατινικό αλφάβητο δίνοντας την αγγλική ορολογία που έχει επικρατήσει και στην συνέχεια τον Ελληνικό όρο που αντιστοιχεί.


Υahoo

Πρόκειται για μια πολύ διαδεδομένη υπηρεσία στο Διαδίκτυο που μας παρέχει μηχανή αναζήτησης ιστοσελίδων, δωρεάν λογαριασμό e-mail, καθώς και διάφορες άλλες υπηρεσίες καταλόγου, διασκέδασης, αγορών, ημερολόγιο, ατζέντα, κ.λπ. Η διεύθυνσή της είναι www.yahoo.com. Για την Ελλάδα υπάρχει επίσης το www.yahoo.gr.

Youtube

Το Υoutube είναι μια πολύ δημοφιλής ιστοσελίδα, στην οποία χρήστες από όλο τον κόσμο μπορούν να ανεβάσουν βίντεο μικρής διάρκειας που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, αλλά και να δουν τα βίντεο που έχουν ανεβάσει οι άλλοι επισκέπτες.

ZIP (.zip) 

Πολύ διαδεδομένος τύπος συμπίεσης αρχείων, με τον οποίο επιτυγχάνεται ελάττωση (πολλές φορές σε μεγάλο βαθμό) του όγκου των δεδομένων, με αποτέλεσμα το συμπιεσμένο αρχείο να καταλαμβάνει πολύ λιγότερο χώρο στο σκληρό μας δίσκο και να είναι πολύ γρηγορότερη η αποστολή του μέσω δικτύου. Η συμπίεση γίνεται με ειδικό πρόγραμμα που μπορεί να συμπιέσει από μεμονωμένα αρχεία μέχρι και ολόκληρους καταλόγους αρχείων, εξοικονομώντας έτσι πάρα πολύ χώρο. Η αποσυμπίεση των αρχείων στην αρχική τους μορφή, γίνεται πάλι με κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα. Στους νεότερους υπολογιστές τα προγράμματα ZIP είναι ενσωματωμένα στις επιλογές διαχείρισης ενός αρχείου, κάνοντας δεξί κλικ στο ποντίκι μας.

ΠΗΓΗ: saferinternet.gr
Συγκεντρωτικά όλες οι δημοσιεύσεις: ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου