Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

London Jack [Λοντον Τζακ]

Το κάλεσμα της άγριας φύσης

Ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος είναι ένα σκυλί, ονόματος Μπακ, ένα κράμα λυκόσκυλου και Αγίου Βενάρδου.

Η ιστορία ξεκινά από το σπίτι του δικαστή Μίλερ και από μια ανακοίνωση όπου ζήταγαν μεγαλόσωμα και γερά σκυλιά, ώστε να πάνε στην Αλάσκα ως «εργάτες» για να κουβαλάνε χρυσό για τους χρυσοθήρες. Τότε, ένας από τους υπηρέτες τον παρέδωσε σε έναν από αυτούς, έτσι άρχισε η απάνθρωπη και σκληρή περιπέτεια του Μπακ.
Εκεί συνάντησε πολλά είδη σκυλιών και ανθρώπων. Έμαθε να συνυπάρχει μαζί τους, να δουλεύει σκληρά και να ενεργοποιεί τα ένστικτα της άγριας φύσης του, που τόσο καιρό τα είχε «θαμμένα» κάτω από την καλοστρωμένη του ζωή. 
Στην συνέχεια, ο Μπακ έμαθε να αγαπάει, να αγωνίζεται για την κυριαρχία της αγέλης και αν μισεί τους ανθρώπους και ζώα που τον πλησιάζουν με σκοπό να τον βλάψουν.
Τέλος, ο Μπακ μετά από μια αβάσταχτη απώλεια αποφάσισε να ακολουθήσει το κάλεσμα της άγριας φύσης μαζί με τους υπόλοιπους άγριους αδελφούς του!
[Εκδότες: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ΚΑΡΑΚΩΤΣΟΓΛΟΥ, ΠΑΤΑΚΗΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Σ.Ι., ΜΙΝΩΑΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ,  έτος πρώτης έκδοσης: 1903 στα αγγλικά, ξενόγλωσσος τίτλος: the call of the wild].

ΠΑΠΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' τάξης  της καθηγήτριας Ζαφειρίας Παπαδημητρίου. Το βιβλίο ο μαθητής το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.   

Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου