Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ (ΕΠΑΛ)

ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ

Οι μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου πρέπει να επιλέξουν τον τύπο λυκείου που πρόκειται να φοιτήσουν. Καλό είναι η επιλογή να γίνει με ορθολογικά κριτήρια ανάμεσα στους δύο τύπους λυκείου, το Γενικό  και το Επαγγελματικό.

Το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) συνδυάζει την γενική παιδεία με την τεχνική  επαγγελματική γνώση. Προσφέρει απολυτήριο λυκείου και πτυχίο ειδικότητας με επαγγελματικά δικαιώματα. Δίνει την δυνατότητα οι απόφοιτοι να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εγγράφονται στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Στο δε προαιρετικής επιλογής μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας πραγματοποιείται η εκπαίδευση στο χώρο εργασίας, δημόσιο ή ιδιωτικό, τις τέσσερις ημέρες με αμοιβή και ασφάλιση και μία ημέρα στο σχολείο, παράλληλα αναβαθμίζονται και τα επαγγελματικά προσόντα.
Στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας λειτουργούν τρία ΕΠΑΛ – Γλυφάδας, Ελληνικού και Αργυρούπολης -  με μεγάλη ποικιλία ειδικοτήτων που καλό είναι οι μαθητές και οι γονείς να ενημερωθούν και να προβληματιστούν. Συνιστάται να περιηγηθείτε στις φροντισμένες ιστοσελίδες τους.

ΕΠΑΛ Γλυφάδας

Το ΕΠΑΛ Γλυφάδας βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Ιλίου 17 & Αγαμέμνονος, δίπλα από το 6ο Γυμνάσιο και 6ο Λύκειο Γλυφάδας. 
Οι τομείς που λειτουργεί είναι: Πληροφορικής, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Οικονομίας & Διοίκησης, Δομικών Έργων, Ηλεκτρολογίας-Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού,  Υγείας & Πρόνοιας.
Πρόσβαση υπάρχει με την Δημοτική συγκοινωνία και με τα αστικά λεωφορεία  Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά: 2109633475, 2109690651και 2109614422, μέσω e-mail: 1epal-glyfad@sch.gr καθώς και από την ιστοσελίδα: http://1epal-glyfad.att.sch.gr

ΕΠΑΛ Ελληνικού

Το ΕΠΑΛ Ελληνικού βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 2-4, παραπλεύρως από τον τερματικό σταθμό του ΜΕΤΡΟ.
Λειτουργεί τις ειδικότητες: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού & Κλιματισμού, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Βοηθός Νοσηλευτή, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή,  Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών, Τεχνικός Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά: 2109647900, μέσω  e-mail: mail@1epal-ellin.att.sch.gr  από την ιστοσελίδα: http://1epal-ellin.att.sch.gr  και  με τηλεδιασκέψεις που  πραγματοποιούνται την Πέμπτη 11, την Τετάρτη 17 και την Παρασκευή 19 Ιουνίου και ώρα 12:00-14:00.

ΕΠΑΛ Αργυρούπολης

Το ΕΠΑΛ Αργυρούπολης   βρίσκεται στην οδό Αναστάσεως 19, συνορεύει με το 3ο Λύκειο Γλυφάδας
Οι ειδικότητες που λειτουργεί είναι των τομέων:  Διοίκησης και Οικονομίας,  Πληροφορικής,  Μηχανολογίας , Εφαρμοσμένων Τεχνών,   Ηλεκτρολογίας - Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά: 210-9635236, μέσω  e-mail: mail@1epal-argyr.att.sch.gr από την ιστοσελίδα: http://1epal-argyroupolis.eu   και με τηλεδιασκέψεις που  πραγματοποιούνται την Πέμπτη 11 στις 11:00 και την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 18:30 μέσω του συνδέσμου (link): https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/pepitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου