Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Απόφοιτοι Γυμνασίου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  e-ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Οι εγγραφές στο λύκειο, Γενικό (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικό (ΕΠΑΛ),  ημερήσιο ή νυχτερινό, των αποφοίτων του γυμνασίου γίνονται μόνον ηλεκτρονικά,  έως τις 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 Η αμέλεια ενδεχομένως να προκαλέσει γραφειοκρατικό πρόβλημα στην φοίτηση του μαθητή, αφού επίσημα θα φαίνεται ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει στο λύκειο.

Οι κηδεμόνες των μαθητών, διότι είναι ανήλικοι, μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://e-eggrafes.minedu.gov.gr υποβάλλουν την Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής  συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς της ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα Myschool. 
Στην εφαρμογή e-eggrafes υπάρχει η δυνατότητα  ενημέρωσης για τις τάξεις, τα μαθήματα επιλογής, τις ομάδες προσανατολισμού των ΓΕ.Λ., τους τομείς και τις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ.
Οι μαθητές, που επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ., δεν δηλώνουν σχολείο προτίμησης στην εφαρμογή e-eggrafes, αλλά τοποθετούνται σύμφωνα με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανάλογα με την περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους.
Εφιστάται η προσοχή, σε περίπτωση γονέων των οποίων τα ατομικά στοιχεία αναγράφονται στο ΓΓΠΣ (taxis) με λατινικούς χαρακτήρες, να ενημερώσουν τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συμφωνούν τα στοιχεία του κηδεμόνα, που εμφανίζονται στο πεδίο «κηδεμόνας e-eggrafes» του ΠΣ myschool με αυτά που εμφανίζονται στο taxis.
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (πατήστε ΕΔΩ)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου