Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Παραπληροφόρηση (Fake news)

Μουσική και Καλλιτεχνικά

Κυκλοφόρησε ευρύτατα στο διαδίκτυο η πληροφορία ότι περιορίζονται από το γυμνάσιο οι ώρες διδασκαλίας στα μαθήματα της Μουσικής και των Καλλιτεχνικών.  Μια ψευδής είδηση που παραπλάνησε και ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας οι οποίες ειδικεύονται σε εκπαιδευτικά θέματα.

Ο ανυπόστατος ισχυρισμός επικαλέσθηκε (ψευδώς) απόφαση του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία καταργείται η διδασκαλία των μαθημάτων Καλλιτεχνικών και Μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πλην της Α΄ Γυμνασίου. Άλλα δημοσιεύματα διόγκωσαν το ψέμα ακόμα πιο πολύ, επικαλέστηκαν και ερώτηση στην βουλή από την αντιπολίτευση. 
Η ανυπόστατη φήμη ανησύχησε τους εκπαιδευτικούς των μαθημάτων αλλά και γονείς και μαθητές αφού εξοβέλιζε την τέχνη από την εκπαίδευση.
Η αλήθεια, όπως προκύπτει από το νέο πρόγραμμα που πρόσφατα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ B 2265 – 12.06.2020) με απόφαση (αριθμός 72322/Δ2) της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη και έχει ισχύ από τον Σεπτέμβριο, από το νέο σχολικό έτος, 2020-2021, οι ώρες διδασκαλίας και των δύο μαθημάτων παραμένουν ως είχαν, από μία ώρα για κάθε τάξη του γυμνασίου την εβδομάδα. 
Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την σχετική δημοσίευση με το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου