Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (5/20)

Το αγόρι που δεν μπορούσε να μιλήσει 

Μια φορά και έναν καιρό ήταν κάποτε ένα μικρό αγόρι. Αυτό το αγόρι δεν μπορούσε να μιλήσει. Όταν ήταν στο δημοτικό, όλα τα παιδιά τον κορόιδευαν και γέλαγαν μαζί του. Όσο μεγάλωνε τόσο πιο πολύ τον ενοχλούσαν.

Τα πράγματα άρχισαν να σοβαρεύουν στην πέμπτη δημοτικού. Όλα τα παιδιά στην τάξη του έφτιαχναν ζωγραφιές και χαρτάκια που τον κορόιδευαν. Αυτό δεν το είχε αντιληφτεί κανείς μέχρι τότε. Αυτός δεν μπορούσε να το πει στους γονείς του με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να τον ενοχλούν.
Όταν έφτασε στο γυμνάσιο, συνάντησε και άλλο ένα παιδί σαν και αυτόν. Άρχισαν να κάνουν παρέα, να περνάνε χρόνο μαζί και έγιναν κολλητοί. Όταν τα υπόλοιπα παιδιά το αντιλήφτηκαν, προσπάθησαν να τους χωρίσουν.  
Έτσι άρχισαν να λένε σε αυτούς διάφορες φήμες για να τους χωρίσουν. Όλο αυτό το έκαναν από  ζήλεια  γιατί είχαν έρθει πολύ κοντά μεταξύ τους και ήταν αχώριστοι. Επίσης, για να τους στενοχωρήσουν περισσότερο άρχισαν αν τους πετάνε χαρτάκια, να τους κοροϊδεύουν και να τους βγάζουν γελοία ψευδώνυμα. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν ακόμα πιο κοντά αντί να χωριστούν και στεναχωρηθούν. 
Πολλά παιδιά που τους κορόιδευαν σταμάτησαν και πήγαν με το μέρος τους. Έτσι, για να νιώσουν και οι ίδιοι πως είναι να μην μιλάς, έβαλαν ένα χαρτί μπροστά από το στόμα τους. Όμως τα παιδιά που συνέχισαν να τους ενοχλούν ένιωσαν λίγο περίεργα. Κοίταξαν γύρω τους και είδαν ότι όλοι τους είχαν ένα χαρτί στο στόμα τους και δεν μπορούσαν να μιλήσουν. 
Τότε κατάλαβαν ότι δεν ήταν σωστό αυτό που έκαναν όλα αυτά τα χρονιά και ότι αν είσαι διαφορετικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΟΝΤΣΚΑ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία της μαθήτριας στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου