Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Antoine de Saint-Exupery [Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ]

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Η αποτυχία του στην ζωγραφική, ανάγκασε τον συγγραφέα να γίνει πιλότος. Μία βλάβη του αεροπλάνου του στην έρημο, γίνεται αφορμή να γνωρίσει τον μικρό πρίγκιπα, μοναδικό κάτοικο του αστεροειδή Β 612.Γίνονται φίλοι. Ο μικρός πρίγκιπας του διηγείται τις εμπειρίες του από ταξίδια σε άλλους πλανήτες και τους διαφορετικούς μοναδικούς χαρακτήρες που γνώρισε. Ακόμη, μιλάει για το ταξίδι του στην γη. 

Για τα χιλιάδες αδιάφορα τριαντάφυλλα, για το φίδι και την αλεπού, τα τρένα και τους αδιάφορους ταξιδιώτες. Στην έρημο, αναζητούν νερό και το πηγάδι που θα τους ξεδιψάσει. Εκεί συζητούν για την αξία της ουσίας των πραγμάτων που την ανακαλύπτεις μόνο με την καρδιά. Ο θάνατος του μικρού πρίγκιπα από δάγκωμα φιδιού, που ο ίδιος επεδίωξε θα φέρει μεγάλη θλίψη στον φίλο του. Έχει αποφασίσει να επιστρέψει στο αστέρι του. Από εκεί θα στέλνει πάντα δώρο στον φίλο του το χαμόγελό του. Άραγε θα κατέβει ποτέ ξανά στην γη ο μικρός πρίγκιπας; Αν κάποιος κάποτε τον συναντήσει, ας το πει στον πιλότο μας. Θα τον κάνει σίγουρα ευτυχισμένο. 
[Εκδότης: ΝΕΦΕΛΗ καθώς και άλλοι εκδοτικοί οίκοι, έτος πρώτης έκδοσης: 1943 στα γαλλικά, με διαρκείς επανεκδόσεις, μετάφραση: Βερονίκη Δαλακούρα, ξενόγλωσσος τίτλος: Le petit prince].

Μούργου Σήλια

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' τάξης  της καθηγήτριας Ζαφειρίας Παπαδημητρίου. Το βιβλίο η μαθήτρια το δανείστηκε από την Σχολική Βιβλιοθήκη του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας.      
                               
Περισσότερες παρουσιάσεις βιβλίων βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου