Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Από την αρχαία Ελλάδα στη Ρομποτική

 «Κατ’εικόνα και καθ΄ομοίωση»

Το διαγώνισμα της Πληροφορικής πλησιάζει! Το διάβασμα εξουθενωτικό! Όχι δεν ξεκίνησαν τα διαγωνίσματα τετραμήνου ακόμα! Μην φοβάστε!
Μια ονειρική παρέλαση από εφευρέτες και αυτόματα-ρομπότ που μιλούν, τρέχουν, κολυμπούν, πετούν, πηγαίνουν στο διάστημα, ρομπότ που σερβίρουν τσάι, που χρησιμοποιούνται στην αστρονομία και στην εκπαίδευση, ρομπότ που διδάσκουν την ανθρωπιά σας περιμένει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στις  11:00 το πρωί, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων
Η πολυβραβευμένη μας θεατρική παράσταση «Κατ’εικόνα και καθ΄ομοίωση» από την αρχαία Ελλάδα στη Ρομποτική θα συμμετέχει φέτος  στην μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα,  στο Athens Science Festival  2022, το μεγαλύτερο επιστημονικό φεστιβάλ που μεταφέρει τη νέα γνώση στο ευρύ κοινό μέσα από έναν συνεχή και ανοιχτό διάλογο με την επιστημονική, ακαδημαϊκή, ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα, με τη συμμετοχή 6.000 επιστημονικών συνεργατών, 730 ομιλητών, 350 καλλιτεχνών και 1800 εθελοντών από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσής του μέχρι σήμερα!
Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

Συμμετέχουν

Μαρία Δώρα Ανεζύρη : Δημοσιογράφος – Βοηθός Τούρινγκ,
Αντιγόνη Ατζουλή : Ρομπότ 2 – Φλάουτο,
Αντριάνα Αχματάι:  Τούρινγκ 
Παρασκευάς Γκένωσης – Βαγενάς : Ντα Βίντσι ,
Νικόλαος Ζακυνθινός : Πίανο – Σύνθεση ,
Ιωσήφ Καρακάς : Τανάκα,
Θεοδώρα Καρρά : Μαθήτρια 2 ,
Κωνσταντίνα Κιούση : Ιέρεια Αρχαιότητας,
Μελίνα Κουλουφάκου : Βοκανσόν,
Μελίνα Λαγούση : Ευρώπη – Φλογέρα,
Ασπασία Λιλικάκη : Βοηθός Τούρινγκ – Χορός,
Θεοδώρα Ματσούκα : Ρομπότ 3,
Ναταλία Μπολάνου : Τέσλα – Χορός,
Αθανασία- Ελένη Παναγοπούλου : Τάλως,
Κατερίνα Ρωμανού : Μαθήτρια 1- Ιέρεια Μεσαίωνα,
Πηνελόπη Τζώλου : Ρομπότ 1 – Χορός,
Ζαχαρούλα Τσάτσου : Η/Υ – Φωτισμός – Ήχος,
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην καθηγήτρια και θεατρική συνοδοιπόρο στην θεατρική ομάδα Ζαφειρία Παπαδημητρίου. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της καθηγήτριας Αικατερίνης-Μαρίας Ρόζη. Πολύτιμη είναι και η βοήθεια της καθηγήτριας Μαργιέττας Στρουμπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου