Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Σχολική γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας γιορτάστηκε με μία ξεχωριστή εκδήλωση η οποία έλαβε μέρος στο δημοτικό κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη.
Σε αυτόν τον όμορφο χώρο που γέμισε από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς οι οποίοι παρακολούθησαν μία γιορτή αφιερωμένη στην Ελευθερία και στον ηρωισμό που έπραξε ο Ελληνικός λαός, πράξεις για τις οποίες είμαστε πολύ περήφανοι!
 Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της διευθύντριας Ευγενίας Λουμπαρδιά και ακολούθησαν, οι ορισμοί σημαιοφόρου και παραστατών, η παράδοση της σημαίας στον σημαιοφόρο του σχολείου, καθώς και η απονομή βραβείων και αριστείων. 
Στη συνέχεια ακολούθησε η γιορτή, που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Νίκη Κυριαζή και Χρύσα Γεωργακάκη,  όπου παρουσιάστηκαν βίντεο αφιερωμένα στα γεγονότα του 1940 και με επίκαιρα αποσπάσματα κείμενων που διάβασαν μαθητές μέσα από τα οποία μνημονεύθηκε η άρνηση της πατρίδας στις ιταλικές αξιώσεις, η οποία αποτέλεσε την έναρξη του πολέμου με την Ιταλία και στη συνέχεια με τη Γερμανία. Με τα τραγούδια από τη χορωδία, που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα, που σιγοτραγουδούσαν και οι θεατές, έντυσαν μελωδικά την γιορτή. Εορτασμός με τον οποίο στάλθηκε και φέτος, ένα ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον! 
Τέλος, σε αυτό το εορταστικό κλίμα μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ένωσαν τις φωνές τους ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο δίνοντας φόρο τιμής στους ήρωες του 1940.
Το ζωηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα συνόδευσε τη λήξη της γιορτής από τους παρευρισκόμενους, εκδήλωση των συναισθημάτων τους!

ΣΣ. Η φωτοειδησεογραφία του εορτασμού βρίσκεται ΕΔΩ

ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΑΠΛΑΤΖΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΟΛΕΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου