Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

COSMOTE CHRONOS

 ΔΙΝEI ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!

Η Ακρόπολη και τα μνημεία της υπάρχει η δυνατότητα να τα θαυμάσεις όπως ήταν στην  αρχαιότητα και να μάθεις την ιστορία τους. Εμπειρία που ζεις μέσα από το κινητό ή το tablet με την δωρεάν εφαρμογή COSMOTE CHRONOS. 
Αν βρίσκεσαι στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η εμπειρία της εφαρμογής απογειώνεται, καθώς μπορείς να θαυμάσεις τα μνημεία στο ακριβές σημείο που ήταν στην αρχαιότητα. Εσύ απλά ακολουθείς τον χάρτη και σαρώνεις την πινακίδα του μνημείου που θέλεις να δεις, σύμφωνα με τις οδηγίες. Τότε, εκείνο ζωντανεύει μπροστά σου, όπως ήταν στην εποχή της ακμής του.
Τα μνημεία στα οποία μπορεί κάποιος να περιηγηθεί είναι ο Παρθενώνας, ο Ναός της Αρτέμιδας, η Χαλκοθήκη, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού και επιλεγμένα εκθέματα από το Μουσείο της Ακρόπολης στο 2ο όροφο, στον υπαίθριο χώρο του εστιατορίου με AR αναπαράσταση της νότιας πλευράς της Ακρόπολης και στον 3ο όροφο του μουσείου.
Ταυτόχρονα, προσφέρει τη δυνατότητα ακουστικής ξενάγησης στα μνημεία, είτε αυτόματα είτε μέσα από συζήτηση με ερωτήσεις και απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο με την Κλειώ, το πρώτο avatar-ψηφιακό βοηθό αρχαιολογικού χώρου.
Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS λειτουργεί στα δίκτυα 4G & 5G όλων των παρόχων κινητής καθώς και σε WiFi, σε κινητές συσκευές iOS και Android που υποστηρίζουν ARKit και ARCore.
Με την τεχνολογία Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) έχεις τη δυνατότητα να περιηγηθείς στο εσωτερικό των μνημείων και να απολαύσεις κάθε τους λεπτομέρεια. Η τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented) ζωντανεύει τα μνημεία  στο πραγματικό περιβάλλον, είτε βρίσκεσαι στην Ακρόπολη όπου οι ψηφιακές αναπαραστάσεις εναποτίθενται στα ερείπια των μνημείων, είτε οπουδήποτε αλλού. 
Η εφαρμογή είναι δημιούργημα της COSMOTE, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη στήριξη του Μουσείου της Ακροπόλεως. 
Δες πως λειτουργεί η εφαρμογή παρακολουθώντας το video και γνώρισε τις δυνατότητες και τις λειτουργίες της εφαρμογής.
Κατέβασε δωρεάν την εφαρμογή στο GOOGLE PLAY ή στο APP STORE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου