Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Παραλίες Γλυφάδας

 Όμορφες, φροντισμένες, καθαρές και ελεύθερες 
 
Καλοκαίρι, η εποχή που συνδέεται με  θάλασσα, κολύμπι, αμμουδιά, ηλιοθεραπεία, παιχνίδια στο νερό. Η παραθαλάσσια πόλη της Γλυφάδας προσφέρει αυτή την θερινή απόλαυση!
Τέσσερις αμμώδεις παραλίες της είναι κατάλληλες για μπάνιο! Βραβευμένες με «γαλάζια σημαία», το διεθνές βραβείο ποιότητας, διότι είναι καθαρές, λειτουργικές,  φιλόξενες για όλους και χωρίς την παραμικρή χρέωση. Βρίσκονται από το παλιό Δημαρχείο και πέρα με κατεύθυνση προς το Ελληνικό.
Διαθέτουν  ναυαγοσώστη, καλαίσθητες ομπρέλες τοποθετημένες σε διακριτική απόσταση η μία από την άλλη, ντουζιέρες, αποδυτήρια, καθιστικά, θέσεις στάθμευσης και δύο έχουν  Seatrac που διευκολύνουν  τα άτομα με αναπηρία να έχουν  πρόσβαση στο νερό.
Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς σύμβολο ποιότητας στον κόσμο για παραλίες, με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και υγιεινής. Ειδικότερα εξετάζονται 34 αυστηρά κριτήρια τα οποία αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου