Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Διακρίθηκαν σε Διαγωνισμό

ΒΙΝΤΕΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ

Φυσικά φαινόμενα πειραματικά μελετούσαν, της Φυσικής ο Όμιλος Πειραμάτων που συντόνιζαν οι καθηγήτριες Γεωργία Πράππα και Παυλίνα Φυσάκη και της Χημείας οι εθελοντές μαθητές του μαθήματος της καθηγήτριας Αικατερίνης Ρόζη, ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά την θεωρία τους.
Διαδικασία που τα γοήτευσε αφού υπερβήκαν χωρίς να τον καταργήσουν τον λόγο της θεωρίας και τους τύπους που τον  συνοδεύουν με τις δυσκολίες κατανόησης! Αντιλήφθηκαν ότι η φυσική και η χημεία άδικα φοβίζουν και διαπίστωσαν ότι είναι… φοβερές επιστήμες!!! 
Παρουσίασαν την εικόνα του ήχου (!) καθώς και την αλκοολική ζύμωση και απόσταξη. Για την ακρίβεια τα βιντεοσκόπισαν με παραστατικό τρόπο, ώστε όποιος τα δει έγινε καλός μαθητής.
Τα έστειλαν στον διαγωνισμό «Video – Πειράματα στο Γυμνάσιο», που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ).
Πως τα πήγαν; Θαυμάσια!
Τα βιντεο-πειράματα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας κατέλαβαν δύο θέσεις στην δεκάδα! «Η εικόνα του ήχου»  έλαβε την 4η θέση και η «Αλκοολική ζύμωση και απόσταξη» την 9η θέση. [Πατήστε στους τίτλους να δείτε τα υπέροχα σύντομα βίντεο]

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου