Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

«Οι πέτρες μιλούν» τον Ιούνιο 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, φιλοξενεί τον Ιούνιο την σπονδυλωτή δράση «Οι πέτρες μιλούν». Πρόκειται για θεατρικά δρώμενα τα οποία αποδίδουν νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί, οι οποίοι με ευσυνειδησία αλλά και με τη συγκινητική φρεσκάδα της νεανικής φωνής τους επιχειρείται η γνωριμία με την αρχαία ελληνική γραμματεία σε συνδυασμό με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας.
Η δραματοποιημένη απαγγελία γίνεται σε τρεις γλώσσες (Νέα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά), συνοδεία «ζωντανής» μουσικής στο Αίθριο του Μουσείου, με ελεύθερη είσοδο, τρεις φορές την εβδομάδα (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) και έχει διάρκεια δύο ώρες: 11.00 – 13.00. Ειδικότερα οι ημερομηνίες παρουσίασης είναι: 2-4, 9-11, 16-18 και 23-24 Ιουνίου (η δράση δεν πραγματοποιείται την Κυριακή 25 Ιουνίου λόγω εκλογών).
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από εμβληματικά έργα του Όμηρου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σοφοκλή, του Αριστοφάνη και του Θουκυδίδη, μέσα από επιλογές που γοητεύουν όχι μόνο τους γνώστες της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αλλά και όσους έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον πλούτο των αρχαίων Ελλήνων στοχαστών.
Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανώτερη Δραματική Σχολή «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη, σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης και σε μουσική και τραγούδια του Νίκου Πλάτανου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου