Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Victor Hugo [Βίκτωρ Ουγκώ]

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ


Στη σημερινή εποχή είναι δύσκολο να βρεις κάποια ενδιαφέροντα βιβλία που σε κάνουν να απορροφηθείς με αυτά. Ένα τέτοιο βιβλίο που σε κάνει να το διαβάσεις ξανά και ξανά είναι «Ο γύρος του κόσμου μέσα σε 80 ημέρες.
Αναφέρεται σε έναν τζέντελμαν, τον Φιλέα Φογκ που είχε έναν υπηρέτη, τον τον Πασπαρτού. Ο Φογκ πήγαινε κάθε μέρα στην Αναμορφωτική Λέσχη, ώστε να φάει, να διαβάσει βιβλία και να παίξει «γιούσε».
Στοιχημάτισε στη Λέσχη 20,000 λίρες, ότι θα έκανε τον γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Ξεκίνησαν την επομένη το ταξίδι που η επιστροφή έπρεπε να είναι στις 21 Δεκεμβρίου, στις 8:45.
Στο ταξίδι τους έσωσαν μία Ινδή, την κυρία Αούντα, μια πολύ όμορφη πριγκίπισσα, που προσπαθούσαν να σκοτώσουν, επειδή σκότωσαν τον άνδρα της. Έτσι συνέχισαν οι τρεις το ταξίδι περνώντας πολλά εμπόδια.
Στο τέλος, έφτασαν στο Λονδίνο κερδίζοντας το στοίχημα, ενώ ο Φιλέας παντρεύτηκε την κυρία Αούντα.
Δια βάζοντας αυτό το μυθιστόρημα με την εξαιρετική γραφή και πλοκή, καταλαβαίνεις ότι πρέπει να είσαι σίγουρος ότι τα έκανες όλα σωστά, δηλαδή να έχεις αυτοπεποίθηση και όχι άγχος που σε κάνει να τα κάνεις όλα άνω κάτω.
[Εκδόσεις: κυκλοφορεί από πολλούς εκδοτικούς οίκους, ξενόγλωσσος τίτλος: le tour du monde en 80 jours].

ΠΑΥΛΟΣ ΠΡΟΚΑΖΙΝ

ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' τάξης  της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη. 

1 σχόλιο: