Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (8/23)

 ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ 

Πριν από περίπου 50 χρόνια δύο δίδυμα αδέλφια ήρθαν στον κόσμο. Καθώς μεγάλωναν και τα δύο, τα πήγαιναν άριστα σε όλες τους τις υποχρεώσεις. Για αυτό όταν τα παιδιά έγιναν εφτά χρονών, ο πατέρας τους είπε να τους κάνει ένα δώρο.
Τους πήγε στο κατάστημα παιχνιδιών και τους έδωσε το ίδιο ποσό χρημάτων, για να διαθέσουν στο δώρο που ήθελαν, αλλά πρώτα τους είπε να προσέχουν τις επιλογές τους, γιατί αυτές θα καθορίσουν το μέλλον τους. Το πρώτο αγόρι αγόρασε το ολοκαίνουργιο παιχνίδι που βρήκε στην αγορά και όλα τα παιδιά το είχαν. Το άλλο όμως αποφάσισε να μην τα ξοδέψει αλλά να τα αποταμιεύσει.
Όταν τα παιδιά ήταν πλέον έφηβοι, είχαν χαρτζιλίκι από 200 ευρώ ο καθένας και όταν είχαν πάει βόλτα διέκριναν ένα μαγαζί με πολύ ωραία παπούτσια. Ο ένας ξόδεψε τα λεφτά του στο ζευγάρι αυτό και ήταν ενθουσιασμένος. Ο άλλος όμως έμεινε με τα παλιά και όλοι τον κορόιδευαν.
Είχαν φτάσει πλέον σε μεγάλη ηλικία. Αυτός που συνέχεια ξόδευε ήταν πολύ φτωχός, ζητιανεύει για μία φρατζόλα ψωμί, ενώ ο άλλος που στερήθηκε πολλά, είχε όλες τις ανέσεις και ζούσε τέλεια ζωή.

ΤΑΣΟΣ ΡΑΝΤΙΔΗΣ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί μαθητική εργασία που έγινε με αφορμή την παρουσίαση, από την καθηγήτρια Γεωργία Αλειφέρη, παραμυθιών που ανθολογούνται στο σχολικό εγχειρίδιο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α’ Γυμνασίου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στη συγγραφή παραμυθιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου