Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Νίκος Χ. Γεωργουσόπουλος

 ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

«Στην παιδική μου ηλικία έπαιξα πολύ, μα πάρα πολύ. Τότε στον κεντρικότερο δρόμο της Λαμίας (μπροστά από τα δικαστήρια) παίζαμε δίτερμα. Σήμερα, για να διασχίσεις αυτόν τον δρόμο, θες τροχονόμο. Πού θα παίξουν τα παιδιά σήμερα; Στις παιδικές χαρές, που είναι σαν φυλακές; Το να δεις παιδιά να παίζουν στον δρόμο της πόλης είναι αδύνατον. Εγώ, όμως, τα βλέπω κάθε καλοκαίρι στο χωριό που παραθερίζω. Έτσι, μου δημιουργήθηκε η ανάγκη εκείνα τα παιχνίδια να τα αποτυπώσω στο χαρτί. Ίσως σε κάποιους ζωντανέψω αναμνήσεις, ίσως δώσω μια διέξοδο από τα παιχνίδια στα κινητά και τους υπολογιστές» (Αντί προλόγου του συγγραφέα).
Τα παιχνίδια ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες, για κορίτσια, για αγόρια και μικτά! Πολλά από αυτά μπορούν άνετα, είναι διαχρονικά, ιδιαίτερα την περίοδο των διακοπών, να γίνουν η εναλλακτική ψυχαγωγία. Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα του διαδικτύου και των ψηφιακών παιχνιδιών που ενισχύει την κοινωνικοποίηση , την ομαδικότητα αλλά και την επικοινωνία.
Η παρουσιαζόμενη έκδοση των 24 σελίδων, κυκλοφόρησε το 2022, είναι ψηφιακή αυτοέκδοση του συγγραφέα και αλιεύθηκε από την ιστοσελίδα ebooks4greeks.gr (Ελεύθερη ψηφιακή βιβλιοθήκη).
Πατήστε ΕΔΩ για να εμφανιστεί το περιεχόμενο του βιβλίου σε αρχείο pdf.

Περισσότερα επιλεγμένα βιβλία σε αρχείο pdf βρίσκονται ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου