Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Νεανικοί λόγοι για να το επισκεφτείτε... (11/23)

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 

Το Ναύπλιο είναι πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου έχει 14.203 κατοίκους και υπήρξε πρωτεύουσα της Ελλάδος κατά την περίοδο 1823 – 1834, επίσημα από το 1827. Πρόκειται για μια όμορφη πόλη που διατηρεί τα χαρακτηριστικά της, δηλαδή δεν αλλοιώθηκε  η παλαιά πόλη με κακόγουστες πολυκατοικίες. 
Υπάρχουν και νεανικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να το επισκεφτείς:
Διαθέτει υπέροχο παραλιακό δρόμο για βόλτα να χαρείς τη θάλασσα και το Μπούρτζι να ξεχωρίζει, ενώ μπορείς να νοικιάσεις ποδήλατο και να γυρίσεις όλη την πόλη.
Το κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου θυμίζει νησί λόγω των πέτρινων σκαλοπατιών, τις ανθισμένες βουκαμβίλιες στα μπαλκόνια και τα χρωματιστά γλαστράκια με λουλούδια που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του.
Άμα σας αρέσει η θέα από ψηλά τότε το Παλαμήδι είναι κατάλληλο για σας. Το φρούριο του Παλαμηδίου κατασκεύασαν, το 1687, οι Βενετοί, όπου ήταν και η φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για 11 μήνες. Βρίσκεται σε υψόμετρο 215 μέτρων και η πρόσβαση γίνεται ή με αμάξι είτε από τα 999 σκαλιά από την πόλη του Ναυπλίου. Ενδιαφέρον είναι και η Ακροναυπλιά, το βυζαντινό φρούριο που είναι στην πόλη του Ναυπλίου και είναι πιο γνωστό με την οθωμανική ονομασία ως Ιτς Καλέ.
Για το παραδοσιακό ιταλικό παγωτό από το «Antica gelateria di Roma».
Για τα υπέροχα κομπολογαδικα με τις εκπληκτικές βιτρίνες από ημιπολίτιμες πέτρες χάντρες. 
Για τα υπέροχα καφέ του, όπως το «Rosso Cafe» για έναν απογευματινό καφέ μετά το φαγητό.
Για το πιο κεντρικό σημείο, η πλατεία του Συντάγματος είναι ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείς για την γραφικότητά του και διότι εκεί βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο καθώς και το σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Για τις εκκλησίες: του Αγίου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος αυτός που θα έκανε την Ελλάδα σύγχρονο κράτος, αλλά τον δολοφονήσαμε. Ενδιαφέροντες είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου και ο ναός της Παναγίας. 

ΤΑΝΙΑ ΡΕΓΚΛΗ

ΣΣ. Η πρόταση της μαθήτριας αποτελεί εργασία της στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας της Β' τάξης της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου