Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (11/23)

Η ΕΧΘΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΙΑ 

Μία φορά και έναν καιρό υπήρχαν δύο αγέλες. Η αγέλη των λύκων και η αγέλη των λιονταριών. Αυτές οι δύο αγέλες είχανε πολλές έχθρες. Οι πρόγονοί τους κάποτε ήταν φίλοι.
Σε ένα ατύχημα ο βασιλιάς της αγέλης των λιονταριών βρέθηκε περικυκλωμένος από φωτιές. Εκείνη την ώρα ήταν μαζί του και βασιλιάς της αγέλης των λύκων. Συνεργάστηκαν για να σωθούν αλλά ο βασιλιάς λύκος πρόδωσε τον βασιλιά των λιονταριών και τον άφησε να πεθάνει για να γίνει αρχηγός και των δύο αγελών. Για πολύ καιρό η αγέλη των λιονταριών ζούσε σκλαβωμένη μέχρι που μία μέρα επαναστάτησε. Από τότε αυτές οι δύο αγέλες είχαν μία τεράστια διαμάχη.
Μετά από πολύ καιρό ένα λιοντάρι από την αγέλη των λιονταριών, γιος του βασιλιά της και ένας λύκος από την αγέλη των λύκων, γιος επίσης του βασιλιά της, συναντήθηκαν στο δάσος και έγινα πολύ καλοί φίλοι. Οι δύο πρίγκιπες μίλησαν στους πατεράδες τους για αυτή τους τη φιλία αλλά δεν την επιδοκίμασαν. Οι δύο βασιλιάδες νευρίασαν υπερβολικά και διέταξαν τους στρατούς τους να ετοιμαστούν για πόλεμο. Εκείνη την ημέρα οι δύο αγέλες πήγαν να συγκρουστούν στο δάσος, αλλά πριν γίνει καταστροφική σύγκρουση μπήκαν στη μέση οι δύο πρίγκιπες και είπαν ότι δεν ευθύνονται αυτοί για τα λάθη των προγόνων τους και θέλουν να ζουν όλοι μαζί ειρηνικά. Τα λόγια τους επηρέασαν και τους δύο βασιλιάδες τόσο πολύ, που η έχθρα σταμάτησε. Από τότε έζησαν αυτοί ευτυχισμένοι και εμείς καλύτερα.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί μαθητική εργασία που έγινε με αφορμή την παρουσίαση, από την καθηγήτρια Γεωργία Αλειφέρη, παραμυθιών που ανθολογούνται στο σχολικό εγχειρίδιο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α’ Γυμνασίου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στη συγγραφή παραμυθιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου