Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Δωρεάν βιωματικά μαθήματα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Είδος τέχνης, το «Σωματικό Θέατρο», διαφορετικό και ευεργετικό για το νου, την ψυχή και το σώμα. Μορφή θεάτρου, που βασίζεται περισσότερο στη σωματική κίνηση και λιγότερο στην έκφραση μέσα από το λόγο. Οι ερμηνευτές γίνονται δημιουργοί συναισθημάτων και όχι απλοί εκτελεστές του θεάματος. Τα στοιχεία του προέρχονται από το Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο και, συγκεκριμένα, από τα θεατρικά του Αριστοφάνη, προσφέρεται δωρεάν από τον δήμο Γλυφάδας!
Τα βιωματικά μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη, από 7 Φεβρουαρίου έως 29 Μαΐου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μ. Μερκούρη» (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123) τις ώρες:
 ' Παιδικό Τμήμα (Α’ – Γ’ Δημοτικού): 16:30 - 18:00
' Παιδικό Τμήμα (Γ’- ΣΤ’ Δημοτικού): 18:00 - 19:30
' Τμήμα Εφήβων (Γυμνάσιο - Λύκειο): 19:30 - 21:00
' Τμήμα Ενηλίκων: 21:00 - 22:30
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά (πατήστε ΕΔΩ
Στο Σωματικό Θέατρο χρησιμοποιείται ως εργαλείο η Υποκριτική και άλλες σχετικές μορφές Τέχνης, ενισχύοντας τη δημιουργία, την αυτογνωσία - αυτοπαρατήρηση, την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και τη μοναδικότητα κάθε ατόμου. Βοηθά στην αυτοβελτίωση, στην κοινωνικοποίηση, στην εμβάθυνση αλλά και στην ανακάλυψη του πραγματικού μας «εγώ». Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνεις το αίσθημα ικανοποίησης που απορρέει από τη δημιουργική διαδικασία.
Τα βιωματικά εργαστήρια συντονίζει η Μαρία Πανοπούλου, που είναι ηθοποιός, καθηγήτρια υποκριτικής και φυσικού - σωματικού θεάτρου. 
Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο της Κοινωνικής Υπηρεσίας 2109647021, εσωτ.1 (Ίρις Παναγιωτοπούλου, Στέλλα Κουλούβαρδη, Χρήστος Κουράκος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου