Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Pierdomenico Baccalario [Πιερντομένικο Μπατσαλάριο]

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΟΥΡ-Η ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Τρία παιδιά, ο Τζέισον ή Τζούλια και ο Ρικ είναι σε μία έπαυλη στην άκρη του βράχου, γεμάτη μυστηριώδη, κλειδωμένα δωμάτια. Μια κρυμμένη πόρτα πίσω από μια ντουλάπα, που δεν ανοίγει με τίποτα. Τα τρία παιδιά όμως θέλουν να την ανοίξουν με οποιοδήποτε τρόπο.
 Ο Τζέισον έχει στήσει αυτί στην άκρη της σκάλας. Ένα όμως παράξενο ρεύμα αέρα μετέφερε μακρινούς ήχους. Για παράδειγμα τριξίματα επίπλων, ψίθυροι του ανέμου, ποδοβολητό ζώων…  Δεν ήταν η πρώτη φορά, εκείνη της εβδομάδας που ο Τζέισον είχε την εντύπωση ότι τα έπιπλα της έπαυλης Αγρώ είχαν δική του ζωή. Μόλις άδειαζε το δωμάτιο, άλλαζαν θέση κατά ένα χιλιοστό. Ένα χιλιοστό, όχι παραπάνω, για να μην παραξενευτεί κανείς. Αυτή τη φορά όμως, είχε ακούσει ένα θόρυβο διαφορετικό από τους συνηθισμένους. Άκουσε βήματα στον πάνω όροφο. Πώς και δεν είχε καταλάβει κανείς από την οικογένειά του ότι υπήρχε και κάποιος άλλος μέσα σε εκείνο το σπίτι;
 Μυθιστόρημα που όταν το ξεκινήσει κάποιος να το διαβάζει δεν μπορεί να σταματήσει. Επιπλέον προκαλεί έντονη περιέργεια και ενδιαφέρον για το τι θα γίνει στη συνέχεια αυτής της περιπέτειας και σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις ξανά ένα παρόμοιο βιβλίο.
[Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, σελίδες 248, έτος έκδοσης 2022, μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη-Βοργία, ξενόγλωσσος τίτλος: La porta del tempo].

ΑΝΝΑ ΚΑΡΟΦΥΛΑΚΗ


ΣΣ. Η παρουσίαση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' τάξης,  της καθηγήτριας Νίκης Κυριαζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου