Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Νεανικοί λόγοι για να τον επισκεφτείτε... (10/24)

 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

Ένα από τα πιο ωραία μέρη στην Ελλάδα είναι ο Πειραιάς. Βρίσκεται στην Αττική και είναι μία παραθαλάσσια περιοχή. Αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη πόλη και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας από που μπορείς να ταξιδέψεις σε όλο το Αιγαίο. Παράλληλα στο λιμάνι του έρχονται κρουαζιερόπλοια και είναι η πύλη εισόδου εμπορευμάτων από όλο τον κόσμο με προορισμό όλη την Ευρώπη.
Υπάρχουν και νεανικοί λόγοι για να περιηγηθείς τον Πειραιά και τα κοντινά μέρη 
1.  Το στοιχείο που κάνει τον Πειραιά να ξεχωρίζει είναι η θάλασσα και τα λιμανάκια του, όπως το Μικρολίμανο και το Πασαλιμάνι, όπου όταν ο καιρός είναι καλός μπορείς να απολαύσεις τις βόλτες σου.
2. Να φας στις ωραίες ταβέρνες, όπως «Το κουτούκι του Αντώνη», όπου τα φαγητά είναι φρέσκα και νόστιμα.
3. Να πεταχτείς μέχρι το Φλοίσβο με κύριο αξιοθέατο τα πολεμικά καράβια, το θωρηκτό Αβέρωφ το πλοίο θρύλος των Βαλκανικών πολέμων και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο φόβος και τρόμος των Τούρκων, το αντιτορπιλικό Βέλος το αντιστασιακό πλοίο ενάντια στη δικτατορία, τα οποία πρέπει να επισκεφτείς το εσωτερικό τους και να τα φωτογραφήσεις και να δεις τα βίντεο στα οποία εξιστορείται η δράσης τους.
4. Για τα δύο γειτονικά νησάκια, την Αίγινα και την Σαλαμίνα, όπου μπορείς να τα επισκεφτείς με μια μονοήμερη εκδρομή, οικονομικά με τα ferry boat.
5 .Ο Πειραιάς αποτελεί αθλητικό κέντρο, καθώς σε αυτόν έχει έδρα η ομάδα του Ολυμπιακού και μπορείς να παρακολουθήσεις ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης, είτε έναν μπασκετικό αγώνα στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».
Το παλιό Δημαρχείο με την πρώτη
εκκλησία της Αγίας Τριάδας
(με ένα καμπαναριό).
Έργο Δ. Σταματίου
6 Παρ’ όλα αυτά σε περίπτωση που δεν είσαι φίλος του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, μπορείς να γραφτείς στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουν να κάνουν σχέση με το νερό, όπως ιστιοπλοΐα, κάνω, πόλο και άλλα πολλά.
7. Τα μουσεία, ναυτικό και αρχαιολογικό, είναι φροντισμένα και βλέπεις από τα εκθέματα το ενδιαφέρον ιστορικό (εμπορικό και ναυτικό) παρελθόν της πόλης που στήριζε την δύναμή της η αρχαία Αθήνα. 
 Ο Πειραιάς είναι ενα μαγευτικό μέρος, το οποίο αξίζει να επισκεφτείς και μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες και εύχομαι να μην υπάρξουν αλλαγές, οι οποίες να τον επηρεάσουν αρνητικά, παρά μόνο να τον βελτιώσουν. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΚΗΣ 

ΣΣ. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής γλώσσας της Α’ γυμνασίου, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη μαθητές και μαθήτριες περιγράφουν διάφορα μέρη από την πατρίδα μας και προτείνουν  να τα επισκεφθούμε για διάφορους (νεανικούς) λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου