Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Με μέλι και σουσάμι

 ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΣΤΕΛΙ
του Μάνου Δημητρούλη*

Ένα θρεπτικό και γρήγορο σνάκ για όλες τις ώρες, το σπιτικο παστελι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, ελάχιστες θερμίδες και μεγάλη αντιοξειδωτική δράση. Και το σημαντικότερο; Το φτιάχνουμε με 2 μόνο υλικά, μέλι και σουσάμι!

ΥΛΙΚΑ

140 γρ. σουσάμι
240 γρ. μέλι
Προαιρετικά λίγο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς καβουρδίζουμε το σουσάμι για 10 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι και μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες ξεκινάμε να ανακατεύουμε διαρκώς για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σε ένα ποτήρι με κρύο νερό ρίχνουμε μια σταγόνα από το μείγμα για το παστέλι και αν γίνει μπαλάκι και δε διαλυθεί σημαίνει ότι το μείγμα είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε με μαρίζ μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή στρώση. Σκεπάζουμε με ένα ακόμα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και ανοίγουμε το παστέλι με τη βοήθεια ενός πλάστη.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ανά κομμάτι (11 γρ.)


Ενέργεια: 51 kcal
Υδατάνθρακες: 5.2 γρ.
Πρωτεΐνη: 1.3 γρ.
Λιπαρά: 3.2 γρ.
Κορεσμένα Λιπαρά: 0.5 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0.9 γρ.

.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου