Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑ

 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 

Οι κατασκευές στο μάθημα της Τεχνολογίας είναι έργο των μαθητών το οποίο δημιουργείται στο εργαστήριο του μαθήματος. Τα παιδιά προσεγγίζουν διαθεματικά το μελετώμενο, προσωπικό ή συνεργατικό, θέμα, με γραπτή εργασία και παράλληλα το κατασκευάζουν αξιοποιώντας τον εξοπλισμό του εργαστηρίου Τεχνολογίας του 3ου Γυμνάσιου Γλυφάδας. 
Δημιουργήματα που είναι κατάληξη διαδικασιών μελέτης, ανάδειξης και καλλιέργειας δεξιοτήτων,  χρησιμοποίησης των κατάλληλων υλικών καθώς και των δυνατότητων που παρέχονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Η πολύπλευρη διερεύνηση και μελέτη του θέματος η οποία σχετίζεται με πολλά γνωστικά αντικείμενα αναδεικνύει και την λειτουργική αξία των διδασκομένων μαθημάτων της εκπαίδευσης. 
Εισάγει τους μαθητές στην τεχνολογική σκέψη και τους εξοικειώνει πολύπλευρα με το εργασιακό και επιχειρηματικό περιβάλλον, απαραίτητα εφόδια στην σύγχρονη εκπαίδευση.
Πρόκειται για παιδαγωγικές ενέργειες που υπηρετούν την μορφωτική αξία της γνώσης και αναπτύσσουν την κριτική σκέψη. Καλλιεργούν την ομαδικότητα, την συνεργασία, την αυτοπεποίθηση και την αυτενέργεια των μαθητών.
Τα έργα της Τεχνολογίας εικονίζονται ΕΔΩ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου