ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
του Μάνου Δημητρούλη*YΛΙΚΑ
ΓΙΑ 6 ΓΕΜΙΣΤΑ
6 στρογγυλά κολοκύθια
2/3 κούπας πλιγούρι
16 ντοματίνια
1 κ.σ. κουρκουμά
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μέλι
1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κούπες ζωμό λαχανικών
1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κολοκύθια, κόβουμε το καπάκι τους, αδειάζουμε το περιεχόμενο τους με το ειδικό εργαλείο, αλατίζουμε ελαφρώς, τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για περίπου 15′.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσει, ψιλοκόβουμε το εσωτερικό των κολοκυθιών, ρίχνουμε λίγο παραπάνω από το μισό στο τηγάνι, προσθέτουμε τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, μέλι, ντοματίνια και τέλος τον δυόσμο.
Προσθέτουμε τον ζωμό με το πλιγούρι και μόλις πάρουν μία βράση, απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αφαιρούμε τα κολοκύθια από τον φούρνο, τα γεμίζουμε με το μείγμα, κλείνουμε το καπάκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 45′.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ανά γεμιστό (1/6 συνταγής)
Ενέργεια: 234 kcal
Υδατάνθρακες: 36.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 6.8 γρ.
Λιπαρά: 6.1 γρ.
Κορεσμένα λιπαρά: 1.3 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.9 γρ.
.....................
Ο Μάνος Δημητρούλης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Msc Αθλητικής Διατροφής και συγγραφέας.
ΠΗΓΗ: https://dietstories.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου