Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (11 /24)

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΦΙΛΙΑΣ 

Μια φορά, σε μια όμορφη πόλη ζούσαν δύο κορίτσια, η Άννα και η Σοφία, που ήταν κολλητές φίλες από πολύ μικρή ηλικία. Μοιράζονταν τα πάντα μαζί. Λύπες, χαρές, μυστικά και η φιλία τους ήταν πολύ δυνατή.
Ώσπου, μια μέρα η Σοφία παρασύρθηκε από τη ζήλια και την κακία. Σε μια στιγμή αδυναμίας, πρόδωσε την εμπιστοσύνη της Άννας, αποκαλύπτοντας ένα μυστικό που την έκανε να νιώθει πληγωμένη.
Η Άννα που ένιωσε προδομένη και στεναχωρημένη αποφάσισε να απομακρυνθεί από τις Σοφία και να προσπαθήσει να ξεπεράσει τον πόνο που της προκάλεσε η προδοσία της φίλης της. Κάθε μέρα που περνούσε ήταν χειρότερα. Έκλαιγε συνεχώς, δεν είχε όρεξη για τίποτε και κλεινόταν στο δωμάτιό της. Μια μέρα η γιαγιά της περνούσε έξω από το δωμάτιό της και την άκουσε να κλαίει. Άνοιξε την πόρτα την πλησίασε και με το γερασμένο χέρι της, χάιδεψε τα μεταξένια της μαλλιά και τη ρώτησε τι έχει συμβεί. Η Άννα έπεσε στην αγκαλιά της και άρχισε να της εξιστορεί τα γεγονότα. Η γιαγιά την συμβούλεψε και εκείνη της υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσει τις συμβουλές της.
Την επόμενη ημέρα πήγε και βρήκε τη Σοφία, όπως της είχε πει γιαγιά της και της εξέφρασε τα παράπονα της. Τότε η Σοφία αντιλαμβανόμενη το βάρος του λάθους της, άρχισε να μετανιώνει βαθιά για την πράξη της και να αναζητάει τρόπους να επανορθώσει και να αποκαταστήσει τη φιλία τους. Η Άννα της συγχώρεσε και η φιλία τους άρχισε να ανθίζει ξανά.
Καθώς ο χρόνος πέρασε, η φιλία τους επανήλθε δυνατότερη από ποτέ, με την εμπειρία της προδοσίας να τους κάνει να εκτιμούν ακόμα περισσότερο την αληθινή φιλία που μοιράζονται. Έτσι η ιστορία τους γίνεται μία υπενθύμιση και η συγχώρεση και η αλλαγή μπορούν να αναγεννήσουν ακόμα και τις πιο δοκιμασμένες φιλίες. 

ΜΕΛΙΝΑ ΣΕΦΕΡΛΗ

ΣΣ. Στο πλαίσιο του μαθήματος των κειμένων Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη, και με αφορμή παραμύθια και λαϊκές αφηγήσεις που ανθολογούνται στο σχολικό βιβλίο, μαθητές και μαθήτριες… «μαγείρεψαν» τα δικά τους παραμύθια και τις δικές τους ιστορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου