Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Νεανικοί λόγοι για να την επισκεφτείτε... (11/24)

 ΛΙΜΝΗ, Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η Λίμνη Ευβοίας είναι μια γραφική κωμόπολη στη βόρεια Εύβοια, κοντά στην αρχαία πόλη Ελύμνιον, η οποία αναφέρεται στα έργα του Σοφοκλή. Η ευρύτερη περιοχή της Λίμνης φαίνεται να κατοικείται από τα χρόνια της παλαιολιθικής περιόδου. Κατά τον 17ο αιώνα δημιουργήθηκε ο σύγχρονος οικισμός με την επανακατοίκηση της παραλίας που είχε εγκαταληφθεί εξαιτίας της πειρατείας. Η Λίμνη Ευβοίας αποτελεί όχι μόνο μία όμορφη τοποθεσία αλλά και έναν ιστορικό παράδεισο που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τον πλούτο της παρελθοντικής της πορείας.
 Υπάρχουν και νεανικοί λόγοι για να επισκεφτείς την περιοχή: 
1. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς αυτό το υπέροχο μέρος αρχικά για τις πανέμορφες βοτσαλωτές της παραλίες. Η παραλία Κοχύλι, είναι ένας μεγάλος κόλπος με κρυστάλλινα νερά που τις περισσότερες φορές είναι γαλήνια.
2. Επιπλέον στην παραλία των Κουκουναριών με τα καταγάλανα νερά μπορεί κάποιος να απολαύσει το μπάνιο του και να ξεκουραστεί κάτω απ τη σκιά των αλμυρικιών και των πεύκων που φτάνουν μέχρι την ακτή.
3. Πολλές μικρές παραλίες όπως το Κιόσκι, τα Κατούνια και ο Άγιος Γεώργιος είναι κατάλληλες για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους χωρίς πολύ κόσμο.
4. Αν κάνετε μία βόλτα στην πόλη, θα βρείτε μικρά καφενεδάκια για να απολαύσεις τον καφέ σας και να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά γλυκά της περιοχής, όπως τα γλυκά κουταλιού, τον μπακλαβά και τα αμυγδαλωτά.
5. Στην παραλία της κωμόπολης υπάρχουν υπέροχες ψαροταβέρνες και ουζερί που προσφέρουν εξαιρετική ελληνική κουζίνα, καφετέριες, πιτσαρίες και μικρά μπαράκια για ποτό.
6. Η πόλη κερδίζει τον επισκέπτη με τα στενά καλντερίμια της, τα παραδοσιακά νεοκλασικά αρχοντικά της παραλίας, το υπέροχο λαογραφικό της μουσείο που περιέχει και αρχαιολογικά ευρήματα τών ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, οι γραφικές εκκλησίες της, το λιμάνι με τις χρωματιστές ψαρόβαρκες για το κτίριο του Προσκοπείου που είναι χτισμένο πάνω σε κύμα.
7. Το περιβάλλον γύρω από τη λίμνη παρόλη τη φωτιά του 2021 διατηρεί ακόμα την ομορφιά του και ήδη φύση έχει αρχίσει σιγά-σιγά τη δουλειά της αναγέννησης.
8. Σε κοντινή απόσταση μπορεί κάποιος να επισκεφτεί τη μονή του Αγίου Νικολάου με το καθολικό του 11ο αιώνα.
9. Την ονομαστή μονή του Οσίου Δαβίδ στην οποία ήταν ηγούμενος ο σύγχρονος Άγιος  Ιάκωβος Τσαλίκης και τους καταρράχτες του Δρυμώνα, όπου το καλοκαίρι μπορεί να απολαύσεις στο μπάνιο σου.
10.  Αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι Λίμνη βρίσκεται μόνο 2:30 ώρες μακριά από την Αθήνα, ο τόπος αυτός φαίνεται ο ιδανικός προορισμός για διακοπές και ξεκούραση.

ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΣΣ. Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής γλώσσας της Α’ γυμνασίου, της καθηγήτριας Γεωργίας Αλειφέρη μαθητές και μαθήτριες περιγράφουν διάφορα μέρη από την πατρίδα μας και προτείνουν  να τα επισκεφθούμε για διάφορους (νεανικούς) λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου