Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΡΑΜΥΘΟ…ΛΟΓΕΙΑ (1/20)

Ένα διαφορετικό καλαμπόκι

Κάποτε σε κάποιο εύφορο χωράφι της Ελλάδας ζούσε ο μικρός Μπόκης μαζί με τον πατέρα του. Καλλιεργούσαν καλαμπόκι και κάθε πρωί ,νωρίς το ξημέρωμα ,πήγαιναν στο χωράφι τους και με πολύ φροντίδα έσπερναν τα καλαμπόκια τους και φρόντιζαν την σοδειά τους.

Ενώ είχε έρθει η περίοδος του θερισμού των καλαμποκιών, ο Μπόκης και ο πατέρας του ήταν πολύ λυπημένοι. Η σοδειά τους ήταν σχεδόν καταστραμμένη από τον μεγάλο τους εχθρό. Ο εχθρός αυτός δεν ήταν άλλος από την ύπουλη και πονηρή κάμπια.
-Πατέρα, τι θα κάνουμε τώρα, ρώτησε ο Μπόκης.
-Πώς θα πουλήσουμε την σοδειά μας, έτσι όπως καταστράφηκε, αποκρίθηκε ο πατέρας.    
Οι μέρες περνούσαν και ο Μπόκης δεν ήξερε πως να βοηθήσει τον πατέρα του, για να μαζέψουν έστω και λίγα καλαμπόκια και να μπορέσουν να τα πουλήσουν. Μετά από πολύ κόπο και αφού έκαναν ότι μπορούσαν, κατάφεραν να απαλλαχθούν από την μοχθηρή κάμπια και να αποθηκεύσουν τα υπέροχα και γευστικά καλαμπόκια τους. Όμως το χαμόγελο τους σβήστηκε, όταν κανείς δεν αγόραζε το καλαμπόκι τους, γιατί πίστευαν ότι οι κάμπιες θα το είχαν καταστρέψει. Ότι και να έκαναν η σοδειά τους έμενε στην αποθήκη τους απούλητη.
Τα βράδια ο Μπόκης καθόταν μπροστά στο τζάκι του σπιτιού τους, κρατώντας λίγους σπόρους καλαμποκιού και η θλίψη ζωγραφιζόταν στο πρόσωπο του. Έβλεπε τον κόπο του πατέρα του και τον δικό του να χάνονται, χωρίς να έχει καμία ελπίδα πια.
Όλα όμως άλλαξαν με μία αναπάντεχη κίνηση του μικρού αγοριού. Ο Μπόκης πέταξε απελπισμένος την χούφτα από τους σπόρους που κρατούσε στην φωτιά και... Κάτι μαγικό συνέβη... Μικρές εκρήξεις ακούγονταν παντού. Ο Μπόκης τρομαγμένος γύρισε να δει τι συμβαίνει και αντίκρισε έκπληκτος μικρές άσπρες νιφάδες χιονιού...
- Μα, τι μπορεί να είναι αυτό; απορημένος μονολογούσε ο Μπόκης. 
- Μυρίζει υπέροχα!! ξαναείπε.
Το μικρό αγόρι, έσκυψε, πήρε μια μικρή ¨νιφάδα¨ και την δοκίμασε. Ενθουσιασμένος φώναζε: «Μπαμπά σωθήκαμε... Pop-corn, pop corn!!!».                                                     Από τότε τον Μπόκη και τον μπαμπά του, τους συναντάμε στα ράφια των σούπερ-μάρκετ.   Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!!

Φάνης Μανιάδης

ΣΣ. Το κείμενο αυτό αποτελεί εργασία του μαθητή στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Α' τάξης, της καθηγήτριας Νίκης Κυριαζή. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το παραμύθι, «Το πιο γλυκό ψωμί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου