Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

«ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ»

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Γόνιμη χρονιά και το 2019 για το Διάλειμμα. Η ιστοσελίδα της Δημοσιογραφικής Ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας διένυσε δημιουργικά και παραγωγικά το έτος που έφυγε! Το φανερώνουν οι δείκτες, οι «αριθμοί» της Google, αλλά και οι διαπιστώσεις των αναγνωστών.

Πραγματοποιήθηκαν 346 δημοσιεύσεις, που αποτελούν κορυφαία επίδοση. Τις δε αναρτήσεις τις βρήκαν ενδιαφέρουσες 149.669 αναγνώστες.
Η αισθητική βελτιώθηκε με τις επισημάνσεις και την βοήθεια των πλέον κατάλληλων προσώπων. Οι παρατηρήσεις του Γιάννη Μαμάη, επιμελητή εκδόσεων του εκδοτικού οίκου Gutenberg, του οποίου η τυπογραφική καλαισθησία εγγίζει τα 2.000 βιβλία. Καθώς και του Γιώργου Ιωακειμίδη, COO/Co Founder της εταιρίας QUESTIT Consulting, που υλοποίησε τις αλλαγές στο Διάλειμμα.
«Στάσιμοι» μείναμε στην δημοσιογραφική δεοντολογία, στην ζωντάνια των κειμένων, στην ποικίλη θεματολογία των αναρτήσεων και στην πραγματική συμμετοχή των μαθητών.
Οι μαθητές δημοσιογράφοι δραστηριοποιούνται στα ρεπορτάζ που αφορούν τις δραστηριότητες του σχολείου και το κάνουν πάρα πολύ καλά! Σημαντική αναμφισβήτητα η συμβολή των ειδικών συνεργατών στα μαθήματα δημοσιογραφίας και φωτογραφίας! Παράλληλα υπάρχει και η παρουσίαση εργασιών των μαθητών του σχολείου που γίνονται στο πλαίσιο των μαθημάτων κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Δημιουργήματα από την εμπνευσμένη διδασκαλία των καθηγητών τους! Η δημοσιοποίησή τους φανερώνει την ουσιαστική παιδεία που παρέχεται στις σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, του δημόσιου σχολείου.
Στο κοινωνικό έργο της δημοσιογραφικής ομάδας, που υπηρετεί περιβαλλοντικό και φιλανθρωπικό σκοπό, συνεχίστηκε η συλλογή πλαστικών καπακιών. Δραστηριότητα που συνεχίζεται ανελλιπώς από το 2015 και έχουν συλλεχθεί περισσότεροι από δύο τόνοι πλαστικού! 
Το ημερολογιακό έτος, 2020, ευχόμαστε το Διάλειμμα να συνεχίσει την δημιουργική πορεία του!... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου