Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Εύρηκα εύρηκα...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Εύρηκα εύρηκα...
Μα τι βρήκαμε πάλι; Την εσπερίδα του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, φυσικά!
Που; Στην έδρα μας, την Γλυφάδα μας και συγκεκριμένα το Κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη την Τρίτη 16 Μαΐου! 
Αφιερωμένη στις δράσεις του σχολείου με θέμα τις Θετικές Επιστήμες.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε με  χαιρετισμό η διευθύντρια Ευγενία Λουμπαρδιά, ακολούθησε εισήγηση της καθηγήτριας Γεωργίας  Πράππα  σχετικά με την εξωστρέφεια. Εν συνεχεία απολαύσαμε τα video πειράματα – συμμετοχές του σχολείου στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) που σκοπό είχαν να την εμπλοκή των μαθητών με την πειραματική διαδικασία και στην συνέχεια η εισήγηση της  καθηγήτριας Αικατερίνης Ρόζη σχετικά με την Επιστήμη και το Θέατρο στο σχολείο.
Ακολούθησε παρουσίαση του μεγάλου μηχανικού και πανεπιστήμονα της Αρχαιότητας Αρχιμήδη  και η εσπερίδα έκλεισε με την πολυβραβευμένη θεατρική παράσταση του σχολείου, “Ευρηκα Ευρηκα”. 
Την εσπερίδα παρακολούθησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς και ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Ελένη Καράχου-Σκούταρη και ο Μενέλαος Σωτηρίου πρόεδρος της Science View και υπεύθυνος για την δράση Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου