Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Όλα σε θυμίζουν…

Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο 

Το Τμήμα Φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου Γλυφάδας παρουσιάζει μουσικό αφιέρωμα στον σπουδαίο Μάνο Λοΐζο, το Σάββατο 6 Μαΐου (σήμερα), στις 8:00 το βράδυ,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μ. Μερκούρη», με ελεύθερη είσοδο. 
Ο Μάνος Λοΐζος (Αλεξάνδρεια, 22 Οκτωβρίου 1937 -17 Σεπτεμβρίου 1982) ήταν σημαντικός μουσικοσυνθέτης του οποίες οι μελωδίες είχαν μια μοναδική λυρικότητα που αγκαλιάζουν όλες τις ηλικίες, διαχρονικά. Συνθέσεις που αγκαλιάζουν κάθε στιγμή της ανθρώπινης δραστηριότητας, στιγμές που τις υψώνει από την γήινη διάστασή τους. Ποιος δεν έχει χορέψει με το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας», ή με «το Δρόμο» και «τ’ Ακορντεόν» έχει σιγοτραγουδήσει σε σχολική γιορτή, ή σε πολιτική συγκέντρωση ο λόγος να στολίζεται με τον «Τρίτο παγκόσμιο», το «Καλημέρα ήλιε» και τον «Τσε»,  ή με συναισθηματική παρέα το «Δελφίνι, δελφινάκι», την «γοργόνα» και «Αχ χελιδόνι μου»!...
Ακούσματα που η ευχαρίστηση, η τέρψη που προσφέρουν ενισχύεται από τις άψογες φωνές και τις άριστες εκτελέσεις που τα ερμηνεύουν οι σπουδαστές του ωδείου Γλυφάδας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου